Ανατολική Μεσόγειος: Ώρα να μιλήσουν τα κανόνια;

 

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, δεν μπορούσε  να είναι ποιο ξεκάθαρος. Από την ώρα που η Τουρκία βάζει πόδι στο οικόπεδο 7 της ΑΟΖ της Κύπρου και «ενοχλεί»  τα Γαλλικά συμφέροντα, εκεί δηλαδή που η Γαλλική TOTAL ψάχνει για υδρογονάνθρακες, το «παραμύθι» αλλάζει. – Βλέπετε δεν είναι όλες οι χώρες σαν την Ελλάδα.

Όταν ήταν να πιάσουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων για την ασφάλεια  και ενδυνάμωση του κράτους, κάποιοι τα έτρωγαν και ο Ελληνικός Λαός τους ξαναψήφιζε για να τα φάνε όλα- μοιραία η χώρα έφθασε σε αυτό το σημείο. Δηλαδή να μπαίνει η Τουρκία ως κατακτητής στα χωράφια μας και εμείς ως χώρα να περιμένουμε την στήριξη της Αμερικής και της Γερμανίας, λησμονώντας  ότι οι Αμερικάνοι δεν έχουν φίλους και οι Γερμανοί ήταν και είναι συνεταίροι με την Τουρκία σε ότι θηριωδία μπορεί να φαντασθεί ο άνθρωπος.

Και για να μην παρεξηγούμε ενέργειες και πράξεις της Γαλλίας σε μία πιθανή σύρραξη στην Ανατολική Μεσόγειο, λέμε ότι η Γαλλία με την συμμετοχή της Ελλάδος σε ένα πιθανό χτύπημα δεν θα είναι εκεί ως σύμμαχος της Χώρας κατά το γνωστό «Ελλάς Γαλλία συμμαχία», γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Γάλλοι πρωταγωνιστές το μαρτυρικό 1920 – 22.

Άρα οι Γάλλοι αν θα εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία  θα το κάνουν για να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και προκειμένου να τα προστατεύσουν αν σε έναν πόλεμο με την Τουρκία βγούνε νικητές, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν στην Τουρκία όχι μόνο το κομμάτι της Κύπρου που λείπει από τις ψυχές των Ελληνοκυπρίων, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο στην Τουρκία.

Για να μην «δουλευόμαστε» μεταξύ μας.