Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μήνες τώρα είναι ζήτημα συζητήσεως και προβληματισμού σε κυβερνητικό επίπεδο, σε διπλωματικούς κύκλους, αλλά και σε διάφορες υψηλόβαθμες “δεξαμενές σκέψεως” (think tank), εάν και πότε ο Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν θα δημιουργήσει “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο Πέλαγος, προκειμένου να ισχυροποιήσει δεδομένα συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, που κρύβει στα “σωθικά” του το ελληνικό Αρχιπέλαγος!

Η υψηλότατη και άκρως έγκυρη πληροφόρησή μας, λέγει πως κατά το πρόσφατο παρελθόν, δόθηκαν οι ευκαιρίες στον Ερντογάν προκειμένου να επιχειρήσει ένα “θερμό επεισόδιο”, δεχόμενος άλλωστε πιέσεις από το έμπιστο περιβάλλον του προς αυτόν τον σκοπό!

Ωστόσο εκείνος, δεν θεωρούσε κατάλληλη καμιά από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, παρ΄ ότι το περιβάλλον του θεωρούσε, ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την διστακτικότητα, ίσως και τον φόβο που επιδίκνυε η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση στην προκλητικότητα της δικής τους κυβερνήσεως!

Όμως προχτές είχαμε τα τραγικά γεγονότα στο Hot Spot της Μόριας, που σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη υπεραυξημένη είσοδο στα νησιά μας του Βόρειου Αιγαίου παράνομων μεταναστών, προβληματισμένη και ανήσυχη η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί άμεση λύση στο τεράστιο αυτό εθνικό μας πρόβλημα!

Στις συνεδριάσεις της η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ας λάβει πολύ σοβαρά και το παρακάτω ενδεχόμενο, που μας εκμυστηρεύτηκε η πολύ καλά πληροφορημένη πηγή μας!

Ενδεχομένως, τώρα να είναι ο κατάλληλος χρόνος για τον Ρ. Τ. Ερντογάν να “χτυπήσει” στο Αιγαίο! Το ζήτημα χειρίζεται ο ίδιος μαζί με τους Υπουργούς, της Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και των Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που τυγχάνει και γαμπρός του Ερντογάν!

Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά κομάντος του τουρκικού στρατού με βαρύ οπλισμό σε βάρκες, όπου θα υπάρχουν μερικές γυναίκες και παιδιά, με προορισμό τα παράλια της Λέσβου! Όπου θα μεταβούν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο γ.γ. Μεταναστευτικής πολιτικής! Όπου ο δήμαρχος Μυτιλήνης, δήλωσε ξεκάθαρα, πως έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Μόρια, η οποία είναι ανεξέλεγκτη και κινδυνεύουμε όλοι μας!

Αλλ΄ όμως το ενδεχόμενο τουρκικό “χτύπημα”, να μην γίνει στην Λέσβο, αλλά η όλη έκρυθμη κατάσταση να δημιουργήθηκε εκεί, προκειμένου να παραπλανηθεί η ελληνική πλευρά! Και το “επιθετικό χτύπημα” να γίνει σε άλλο νησί των Δωδεκανήσων ή σε μικρό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

Ας λάβει αυτές τις πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση πολύ σοβαρά κι ας τις επεξεργαστεί δεόντως με τις Υπηρεσίες της!

(στην φωτογραφία ο γαμπρός του Ερντογάν επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας, στην προ μηνών επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, για το θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400)!!