Το Flamingo να σεβαστεί τους Ξανθιώτες που του αφήνουν τα χρήματα τους και τους υψηλούς καλεσμένους της πόλης

 Κοινή Επιστολή ΟΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης προς την Διεύθυνση του Εμπορικού Κέντρου Flamingo

 

Οι Ξανθιώτες χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης να ζητήσουν από την διεύθυνση του Flamingo  να κρατήσει τις επιχειρήσεις  κλειστές την 4η Οκτωβρίου ημέρα απελευθέρωσης του Νομού Ξάνθης από τους Βουλγάρους κατακτητές.

Όμως δυστυχώς για τον τόπο, η έλλειψη Εθνικής Συνείδησης δεν απαγορεύει  στις επιχειρήσεις αυτήν την ημέρα να κατέβουν από τον βωμό του χρήματος και του κέρδους και να σεβαστούν το αίμα των Ξανθιωτών που χάθηκε για να μπορούν τώρα αυτοί να δραστηριοποιούνται και να κερδίζουν.

Δυστυχώς για τον τόπο, η ελαστικότητα στα θέματα της Εθνικής Συνείδησης το κράτος – η πολιτεία – εφάρμοσε πρώτο την απώλεια της, ψηφίζοντας νόμους κατά αυτής, περιορίζοντας τις Εθνικές γιορτές για την απαλοιφή της δημιουργίας «μισούς». «Δημοκρατικά», συστηματικά και πάντοτε σε βάρος της Ελλάδος έσβησαν εδώ και δεκαετίες από την μνήμη του Ελληνικού Λαού την ιστορία και επέτρεψαν σε οικονομικές δυνάμεις να ορίζουν την οντότητά μας ως Έθνος.

Όταν οι κυβερνήσεις  αφαιρούν από τα βιβλία κομμάτια της ιστορίας μας γραμμένα με αίμα στα πλαίσια της «δημοκρατικότητας»   γιατί λοιπόν οι εταιρείες που για το μόνο που νοιάζονται είναι το κέρδος να ακολουθήσουν την λογική της απόδοσης τιμής σε ήρωες ενός κράτους που το ίδιο τους ξεχνάει στην καλύτερη περίπτωση και δεν τους φυλακίζει;

Πέρα από αυτό ελπίζουν όλοι, οι επιχειρήσεις που στεγάζονται στο flamingo να δεχτούν την πρόταση έστω για μία μερίδα πολιτών της Ξάνθης που σέβεται την οντότητα της αλλά αφήνει τα χρήματα του στις προαναφερθείσες εταιρείες.

 

Η επιστολή

Σε λίγες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσης της, όπως κάθε χρόνο, στις 4 Οκτωβρίου και για τον σκοπό αυτό η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί επίσημα ως αργία.
Επειδή το εμπορικό κέντρο Φλαμίνγκο βρίσκεται εκτός ορίων του Μητροπολιτικού Δήμου αλλά στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, γνωρίζουμε ότι δεν ακολουθεί τις αργίες της  και τα καταστήματα που εδρεύουν σ’ αυτό παραμένουν ανοικτά. Ωστόσο θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την λυτρωτική εκείνη μέρα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα έχουν πανηγυρική χροιά ενώ παράλληλα θα παραβρεθούν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής μας ζωής όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τη προεδρική φρουρά που θα συμμετέχει και στις εκδηλώσεις.

Ως εκ τούτου σας απευθύνουμε θερμή έκκληση, για αυτή τη χρονιά, κατ’ εξαίρεση να μην λειτουργήσετε τα καταστήματα σας σε ένδειξη σεβασμού προς τα υψηλά πρόσωπα που θα αποδώσουν τιμές με τη παρουσία τους στους ηρωικούς πεσόντες εκείνων των αγώνων αλλά και στη πόλη μας γενικότερα.

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε, ως συνάδελφοι, το κόστος αυτής της  συμβολής αλλά πιστεύουμε κι ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε το ύφος του λόγου μας και θα αποδεχθείτε τη παράκληση μας για μια και μοναδική φορά, γεγονός άλλωστε που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια και με παρουσίες τόσο σημαντικές για το τόπο.