Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ «χτύπησε» τους Θεσσαλούς σε δύο κομβικά χρονικά σημεία: στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δεύτερου. Το σκορ άνοιξε στο 40΄, όταν ο Στάρτζεον πέρασε την μπάλα στον Εντουάρντο, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά και «έγραψε» το 1-0.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2′ ο Μυστακίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 5′ η κεφαλιά του Ντε Αμορίμ μετά τη σέντρα του Στάρτζεον πέρασε άουτ! Στο 20′ ο Δημόπουλος έκανε το άστοχο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Στο 34′ η νέα κεφαλιά του Ντε Αμορίμ πέρασε άουτ. Στο 38′ η κεφαλιά του Στάρτζεον δεν βρήκε στόχο αλλά στο 38′ μετά από μία όμορφη ομαδική επιθετική προσπάθεια έκανε το 1-0 ο Εντουάρντο με σουτ. Στο 56′ ο Ντε Αμορίμ με σουτ έκανε το 2-0 δίνοντας το προβάδισμα ασφαλείας στην Xanthi FC. Στο 70′ το σουτ στην κίνηση του Ρενέλα μπλόκαρε ο Γκαραβέλης. Στο 84′ το σουτ του Μπαριέντος μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και στο 86′ η νέα του προσπάθεια κατέληξε κόρνερ μετά την κόντρα. Στην εκτέλεσή του, τελικός κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τερκί που σούταρε άουτ. Στο 91′ ο Ατιάτ μείωσε σε 3-1 ενώ ο Μπαριέντος νωρίτερα έχασε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα για να κάνει το 4-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) με α’ βοηθό την Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), β’ βοηθό τον Μιχαήλ Δημόπουλο (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), 4ος διαιτητής ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας), διαιτητής VAR ο Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς), διαιτητής ΑVAR ο Ράινχαρντ Μπούξμπάουμ (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής).

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Μουλέν, Εντουάρντο (65′ Τερκί), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (82′ Μπαριέντος), Ρενέλα (76′ Φοσέ).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φεράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μαντζης), Μουνίθ, Τόρες, Μυστακίδης (57′ Ατιάτ), Γέντρισεκ.

Ξάνθη – Βόλος 3-1 (ΕΡΤ)

Γκολ: 40′ Τεσέιρα (Ξάνθη), 56′ Ντε Αμορίμ (Ξάνθη), 89′ Φοσέ (Ξάνθη), 90’+1 Γιάχια (Βόλος)