Πλανάτε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος

 

Τελικά είναι ολοφάνερο ότι η Αθήνα και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος πλανώνται οικτρά νομίζοντας ότι με την ενίσχυση των περιπολιών στον Έβρο και συρματοπλέγματα καθώς και την ενίσχυση της επιτήρησης στο Αιγαίο θα πετύχουν θετικά αποτελέσματα στην μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Πλάνη που δεν έχει να κάνει με την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Μάλιστα ανακριτικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι οι διακινητές λένε πώς μία στις τρείς «μπάζες» – μεταφορά παράνομων μεταναστών- να πάει «στραβά» και η αμοιβή της να κατατεθεί στα δικαστήρια, οι άλλες δύο «μπάζες» είναι καθαρό κέρδος κάτι που στην καθομιλουμένη σημαίνει ότι αν ο διακινητής κάνει τρία «δρομολόγια» τα έσοδα θα είναι τέτοια που θα του επιτρέψουν να μπει στην διαδικασία μίας δικαστικής περιπέτειας στην Ελλάδα  και να ανταπεξέλθει οικονομικά αφού θα κοστίζει όσο η μία μεταφορά παράνομων μεταναστών και άρα τα έσοδα είναι πολλά που αξίζει το όποιο «ρίσκο».

Άρα το θέμα είναι ότι όσο υπάρχουν παράνομοι μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, θα υπάρχουν δουλέμποροι – διακινητές.

Στην τελική το πρόβλημα δεν λύνεται με την ενίσχυση των συνόρων είτε είναι χερσαία είτε είναι θαλάσσια.

Άλλο είναι αυτό που «σπρώχνει» τους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα.

Και σίγουρα αλλού πρέπει να δώσει προτεραιότητα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Εθνικής Αμύνης.

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί η Βουλγαρία δεν έχει αυτές τις μεταναστευτικές ροές που τα σύνορα της είναι δίπλα στην Τουρκία και επεκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα; Γιατί απλούστατα η Βουλγαρία, παρόλο που είναι μέλλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει αποδεχτεί την χάρτα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν αστειεύεται. Αντιμετωπίζει τους παράνομους μετανάστες σαν παράνομους. Σαν ανθρώπους που παραβιάζουν τα σύνορα της Χώρας άρα οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου Πελάγους έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία χώρα, αυτήν της Βουλγαρίας που σέβεται την κρατική της οντότητα και λειτουργεί σαν ένα κανονικό κράτος και μία χώρα, την Ελλάδα, η οποία είναι ξέφραγο αμπέλι.

Άρα όσο στρατό και πολεμικά πλοία «απλώσει» ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος, το αποτέλεσμα θα είναι ένα και το αυτό.

Οι ροές των παράνομων μεταναστών θα αυξάνονται γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει το «μήνυμα» ότι οδεύουν σε μία χώρα ξεχαρβαλωμένη.

Άρα λοιπόν ο κ. Υπουργός θα πρέπει να στείλει στους παράνομους μετανάστες το μήνυμα ότι η Χώρα μας δεν αστειεύεται και αντιμετωπίζει τους παράνομους μετανάστες ως παράνομους. Πώς θα το πράξει αυτό; Μάλλον ο ίδιος θα πρέπει να ξέρει και αν δεν ξέρει να ρωτήσει την Βουλγαρία. Εκτός ποια αν η πολύ «δημοκρατικότητα» αλλά ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο «πετσί» όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Χώρα.

Αυτό πρέπει να γίνει κύριε Παναγιωτόπουλε.

Αυτοί που θα επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπισθούν ως παράνομοι.

Τελεία και παύλα.