Ίασμος. Επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες παίρνουν τον λόγο. Ύπνος βαθύς σε Ξάνθη και Καβάλα

 

Αυτό που συνέβη στον Ίασμο γίνεται για πρώτη φορά καθώς πολίτες και δημοτική αρχή συναντήθηκαν στην γέφυρα του Κομψάτου και ειρηνικά αντέδρασαν για την πεσμένη γέφυρα.

Αφού πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια απραξίας από τους ανευθυνιυπεύθυνους που διοικούν τον νομό Ροδόπης οι κάτοικοι του Ιάσμου και των γύρω χωριών αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Παρόντας και ο νέος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν.

Μάλιστα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ροδόπης δεσμεύθηκε ότι θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις και με την βοήθεια των βουλευτών του νομού θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό σημειώνοντας ότι στην επόμενη αντίδραση ο δήμος θα είναι μπροστάρης.

Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι ότι εδώ και δύο χρόνια η γέφυρα υοθ Κομψάτου είναι πεσμένη και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί καθώς επίσης ουδείς γνωρίζει αν και πότε η πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα θα ξανα σταθεί στα «πόδια» της και αν τα παιδιά των Ξανθιωτών θα πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς ασφαλή.

Από τις τρείς περιπτώσεις αδιαφορίας της εξουσίας, μόνο οι κάτοικοι του Ιάσμου αντέδρασαν έστω και με καθυστέρηση 2 ετών.

Οι Ξανθιώτες περιμένουν να καεί κάποιος παιδικός σταθμός και μετά να αντιδράσουν οι δε Καβαλιώτες;;; ας πέσει και άλλη γέφυρα. Μήπως είναι δική τους;