Κατά καιρούς οι Εθνοφύλακες καλούνται να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην Άμυνα της Χώρας αμισθί. Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Δημοσχάκης, έθεσε θέμα της απασχόλησης των εφέδρων σε σημαντικές αποστολές φύλαξης εγκαταστάσεων του Στρατού κάτι που βρίσκει σύμφωνη και την κοινωνία όπου εκτός από κάποιες υπηρεσίες που θα εκτελούνται από πατριώτες εθνοφύλακες με μία ελάχιστη αμοιβή, θα τονίζονται οικονομικά και οι τοπικές κοινωνίες.
Ελπίζουμε ο κ. Δημοσχάκης να συνεχίσει τις πιέσεις προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την δικαίωση των πατριωτών εθνοφυλάκων που ούτως ή άλλως προσφέρουν στην πατρίδα.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ-ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ!

Η Διαρκής Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδρίασε την  Πέμπτη  προκειμένου να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Α.Δημοσχάκης έθεσε στον Υπουργό  το θέμα της περαιτέρω αξιοποίησης επ αμοιβή των εφέδρων στα σύνορα από ξηράς και νήσων  ποιό συγκεκριμένα έθεσε θέμα στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για την επ’ αμοιβή αξιοποίηση των Εφέδρων κι Εθνοφυλάκων στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο και

Ο κ. Δημοσχάκης ποιο συγκεκριμένα ανέφερε. Η Εφεδρεία και η Εθνοφυλακή αποτελούν με τον τακτικό στρατό , το ελληνικό στράτευμα σε ευρεία έννοια. Περιορισμένος αριθμός των εφέδρων και εθνοφυλάκων φρουρούν με το αζημίωτο βάσει νόμου , μόνο τα βράδια αποθήκες καυσίμων, πυρομαχικών κ.τ.λ. στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια , της επί πλέον αξιοποίησης τους & σε άλλα πεδία, σκέφτεστε να εισηγηθείτε την επέκταση εφαρμογής του προαναφερόμενου νόμου ώστε να παρέχουν συνδρομητικά επί 5ωρο πχ & με αντιμοίσθιο , την βοήθεια στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης ,τόσο στη Θράκη όσο & στα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου όπου υπάρχουν ;

Μάλιστα θα πρέπει να αναλυθεί ότι το Μεταναστευτικό -Προσφυγικό θα οξύνεται συνεχώς !! Η Τουρκία ‘εισάγει’ στην Επικράτεια της χωρίς Visa κλπ διατυπώσεις πολίτες που προέρχονται από Μουσουλμανικές Χώρες, της Υφηλίου & σε επίκαιρο χρόνο, τους χρησιμοποιεί για ‘ειρηνική εισβολή’ τόσο στην Πατρίδα μας όσο & στην Ε Ε ;

Ο ΥΕΘΑ σύμφωνα με τόν κ. Δημοσχάκη προτίθεται να μελετήσει αυτο το σοβαρό θέμα που αφορά την ακριτική Ελλάδα και που τόσο συμαντικό πλεονέκτιμα θα δώσει στις ενεργές ένοπλες δυνάμεις.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται