Κανονική «Δημαρχιακή» πραγματοποίησε ο δήμαρχος. Ευτελισμός της αυτοτέλειας των παρατάξεων για το «καλό» της … πόλης;

 

Δεν μάθαμε τι ειπώθηκε κατά την συνεδρίαση της «δημαρχιακής», συγνώμη των επικεφαλής των παρατάξεων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης το μεσημέρι της Τρίτης μία ημέρα πριν γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά, πληροφορηθήκαμε «ξώφαλτσα» ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων πλην ενός, λειτούργησαν  ως κανονικοί αντιδήμαρχοι και επικεφαλής οργανισμών της δημοτικής αρχής.

Δηλαδή για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται στις συγκεντρώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων με την προεδρία του δημάρχου, αυτός, ο δήμαρχος, αποφασίζει και οι υπόλοιποι επικεφαλής απλά συνηγορούν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να προτείνουν ή να αλλάξουν κάποια από την πρόταση του δημάρχου και των στενών συνεργατών του.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων για σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την πόλη και όχι για διαδικαστικά θέματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο και που ή θα καταψηφισθούν και θα πάνε στις επιτροπές όπου η μειοψηφία θα περάσει λόγω της πλειοψηφίας που διαθέτει ή απλά η αντιπολίτευση που εκπροσωπεί το 70% των δημοτών θα πει ναι σε όλα.

Συγνώμη αλλά αυτή η δημοκρατία ταιριάζει μόνο στις λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.