Φώτης Σταυρακάρας ένα γέννημα θρέμμα «Πλαστηριώτης» αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στον δήμο Αβδήρων: «Πολίτης είναι αυτός που μπορεί να διοικήσει και να διοικηθεί»

Η εκλογική διαδικασία του Ιουλίου ανέδειξε ένα νέο πρόσωπο στον δήμο Αβδήρων με την παράταξη Τσιτιρίδη, τον νέο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Φ. Σταυρακάρα.

Ένα νέο παιδί που οι Αβδηρίτες ανέδειξαν με την ψήφο τους στο υψηλότερο βάθρο του πολιτικού γίγνεσθαι του δήμου Αβδήρων και ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης του έδειξε την εμπιστοσύνη του τοποθετώντας τον  αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων.

Ο ίδιος πάντοτε σεμνός απαντά σε σχετικό μας ερώτημα.

Φ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ: Με αίσθημα ευγνωμοσύνης, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, για την τιμή να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αβδήρων. Ευχαριστώ, επίσης, τον Δήμαρχο κ.Τσιτιρίδη, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου αναθέτοντας μου την υπεύθυνη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης που του έχει ανατεθεί και λέει: Αναγνωρίζω ως θέση ευθύνης αυτή του Αντιδημάρχου έχοντας την πεποίθηση πως οι αιρετοί πολίτες, εκλέγονται με διάθεση προσφοράς σε μια δημοκρατική κοινωνία με ισονομία και ισοπολιτεία, όπου όποιος ιεραρχικά είναι πρώτος, θέτει τον εαυτό του «οικεία βουλήσει»  στην υπηρεσία των πολιτών.

Μιλώντας για τις προτεραιότητές του αναφέρει: Προτεραιότητα μου αποτελεί πρωτίστως η ασφάλεια των πολιτών και ακολούθως η ευημερία τους.  Υπόσχομαι να καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να φέρω εις πέρας το έργο που μου ανατέθηκε με επιτυχία.

Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι ένας μόνος του δεν φτάνει και θα πρέπει όλοι μαζί να παλέψουν για τον ίδιο σκοπό.

Φ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ: Η επίτευξη των ανωτέρων στόχων είναι αποτέλεσμα όχι ενός προσώπου, αλλά συνεργασία πολλών. Για την υλοποίηση των στόχων, πέρα από την πολιτική βούληση, είναι απαραίτητη και πολύτιμη η συμβολή των Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας όσον αφορά στα Τεχνικά Έργα, στον Προγραμματισμό, στις Μελέτες και Επιβλέψεις Έργων

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του ανέφερε ότι οι προτεραιότητές του συνίστανται στις διαγραμμίσεις των δημοτικών δρόμων και ιδιαίτερα σε σημεία όπου κινούνται παιδιά κοντά σε σχολεία, νηπιαγωγεία, εκκλησίες. «Θα πρέπει από νωρίς τα παιδιά μας να μάθουν την αξία των διαγραμμίσεων στους δημοτικούς δρόμους αλλά και οι χρήστες των δημοτικών δρόμων – οδηγοί – να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την αξία τους όταν οδηγούν».

Επόμενη προτεραιότητα του Φ. Σταυρακάρα είναι ο αυστηρός έλεγχος και η έναρξη των εργασιών στεγανοποίησης των λυόμενων αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου της Γεννησέας.

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Φ. Σταυρακάρας με αίσθημα ευθύνης αλλά και επίτευξης οικονομίας κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες σε ενεργειακά θέματα, τοποθετεί στις προτεραιότητές του την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Δημαρχείο Αβδήρων καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Ακολουθεί η συντήρηση των οδικών δικτύων του δήμου Αβδήρων από νότο προς βορά με δεδομένο ότι είναι ο πιο «απλωμένος» δήμος ξεκινώντας από τον βορά και καταλήγοντας στους οικισμούς που είναι κοντά στην θάλασσα. «Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να υλοποιηθεί με δεδομένο ότι στους κακοσυντηρημένους δρόμους του δήμου μας καθώς και σε όλους τους δήμους, θρηνούμε θύματα όχι μόνον λόγω του κακού χειρισμού των οχημάτων από τους οδηγούς αλλά και από την όχι ορθή συντήρηση των δημοτικών δρόμων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι ένα κονδύλι που θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε μέσα από προγράμματα και τις δημόσιες επενδύσεις».

Ένα επόμενο έργο μείζονος σημασίας που δρα καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι το «Δίκτυο Αποχέτευσης Σελέρου, Βελοχωρίου» προϋπολογισμού  2.220.000,00€ συνδυαζόμενο με το  μείζονος σημασίας έργο που δρα καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όπως η «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Σελέρου» προϋπολογισμού 3.100.000,00€.

Στην συνέχεια ο Φ. Σταυρακάρας αναφέρει την μελλοντική εφαρμογή του  τεχνικού  προγράμματος στο βάθος της τετραετίας που συνοψίζεται στην  συντήρηση/ αναβάθμιση ασύρματων και ενσύρματων δικτύων Η/Υ και τηλεπικοινωνιακών υποδομών Δ. Αβδήρων, στο «Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δ. Αβδήρων»  μεπροϋπολογισμό 762.069,38€,

Στην «Αντικατάσταση σωληνώσεων θέρμανσης στο Δημοτικό Σχολείο Πετεινού» και την  πλακόστρωση του ΚΑΠΗ  Πετεινού

Ακολούθως αναφέρθηκε στην Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας, συντήρηση και επισκευή Νηπιαγωγείου Ν. Ζυγού, συντήρηση μνημείων Δ. Αβδήρων και πολλές παρεμβάσεις με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών του.

Πληθώρα παρεμβάσεων και το σημαντικότερα από αυτά όπως ο σχεδιασμός για την εκπόνηση αναπτυξιακού προγράμματος και μελέτης διαχείρισης (master plan)  Λιμένα Πόρτο Λάγους» προϋπολογισμού 100.821 περίπου, την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών και την επισκευή και συντήρηση γηπέδου ποδοσφαίρου Γενισέας, Ν. Ζυγού και Σελέρου καθώς και την προμήθεια μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων για το γήπεδο ποδοσφαίρου Διομήδειας και την επανατοποθέτηση της ράμπας ΑΜΕΑ»,

Για την Πολιτική Προστασία ο Φ. Σταυρακάρας αναφέρει:

Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών, μέσα από αξιόπιστα έργα υποδομών διαφυλάγετε με τα σχέδια ετοιμότητας έναντι των φυσικών καταστροφών του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αβδήρων. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερώνεται καθημερινά αναφορικά με ημερήσιους χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, Δελτίο Καιρού και έκτακτων καιρικών φαινομένων και έχει άμεση επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συναρμόδιους φορείς (Υπουργεία, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική) προκειμένου να ειδοποιήσει έγκαιρα τους πολίτες αλλά και να συντονίσει επαρκώς, σε περίπτωση ανάγκης, έναν ενδεχόμενο κίνδυνο όπως πυρκαγιά, σεισμό, πλημύρες κ.λ.π..

 

 

Τέλος καταλήγοντας ο Φ. Σταυρακάρας κάνει αναφορά στον Αριστοτέλη.

«Από την θέση αυτή, παρακαλώ τους άμεσα εμπλεκόμενους αιρετούς, υπαλλήλους και φορείς μέσω των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και ξεχωριστά κάθε πολίτη του Δήμου για την συνεργασία τους. «Ποιος είναι πολίτης; Πολίτης είναι αυτός που είναι ικανός να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί» Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και «Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα» Δημοσθένης, 384-322 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας.