Κ. Ζαγναφέρης βάλλει κατά πάντων –  Ακόμη και στα  ΜΜΕ

ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ Ο Κ. Ζαγναφέρης μετά την “αποστρατεία του”

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, απαλλαγμένος από το βάρος των πολιτικών του ευθυνών με ανάρτηση του στο facebook δίνει ολόκληρη την εικόνα του πολιτικού γίγνεσθαι σε ότι αφορά τα δημόσια έργα.

Λιτά, καυστικά σαρκαστικά αν θέλετε, δίνει την εικόνα όπως είναι που το βάρος της πληρώνει ο πολίτης.

Στην άλλη άκρη της εικόνας είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, ο ίδιος, ο οποίος κινήθηκε έντιμα, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, και το ερώτημα παραμένει μετά και την δημόσια τοποθέτηση του.

Μπορεί άραγε ένας έντιμος πολιτικός όπως ο Κ. Ζαγναφέρης να υπερπηδήσει το σύμπλεγμα των συμφερόντων γύρω από τα δημόσια έργα και να πράξει το ορθό για το συμφέρων του πολίτη;

Ακολουθεί η ανάρτηση του στο facebook

 

ΔΥΣΤΥΧΏΣ
Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την ημερομηνία κατάρρευσης της γέφυρας του Ιάσμου. Δυστυχώς ευρισκόμεθα ακόμα στο σημείο μηδέν. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Όταν υποστήριξα σε συνεδρίαση του Π.Σ. ότι ούτε σε πέντε χρόνια, γνωρίζοντας την γραφειοκρατία και τον τρόπο σκέψεως των εμπλεκομένων, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας λοιδορήθηκα αρκετά.
Δεν χαίρομαι για την δικαίωση. Απλώς ντρέπομαι.
Και αναρωτιέται ο πολίτης γιατί. Το θέμα έχει αρκετό βάθος και είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν προσφέρεται ο παρών χώρος. Στην Ελλάδα των μνημονίων βλέπαμε γιατί έτσι έπρεπε και συνέφερε κάποιους, παντού κομπίνες και εφιάλτες. Φυσικά με την βοήθεια των ΜΜΕ.
Το δημόσιο έργο προσφερόταν για δημιουργία εντυπώσεων σε θέματα αδιαφάνειας, διαφθοράς, σκοπιμοτήτων κλπ.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα νομικό πλαίσιο τόσο δαιδαλώδες, γραφειοκρατικό και ανεφάρμοστο, με σκοπό δήθεν να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Προσθέστε και την αδιαφορία των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και την ανικανότητα αρκετών πολιτικών προϊσταμένων.
Το τραγικότερο είναι ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται το κόστος που προκύπτει για το κράτος και φυσικά για τον πολίτη όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση τού εργου. Ήλοι επικεντρώνονται στο κατασκευαστικό κόστος και είναι όπως πάντα ειδήμονες.
Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το ΤΕΕ που έχει εξελιχθεί σε γραφειοκρατικό μηχανισμό εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας δράκας μηχανικών που πάντα είναι κυβερνητικοί.
Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Περιφερειακή αρχή θα μπορέσει ,αφού βρει και ανθρώπους στην κυβέρνηση να γνωρίζουν το θέμα,( ? )για να υλοποιήσει γρηγορότερο το έργο.