Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (7-9-2019) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 50 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας (ύψος Νέας Καρβάλης), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 50χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και το όχημα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο τελικά ακινητοποιήθηκε και οι δυο διακινητές συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος δράστης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων και 4 απόπειρες στην πόλη της Καβάλας

 

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού

 Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δεκατρείς (13) διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων και τέσσερις (4) απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-5-2019 έως 14-7-2019, στην πόλη της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, το παραπάνω χρονικό διάστημα στην Καβάλα, ο 18χρονος δράστης, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν 13 καταστήματα – επιχειρήσεις και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη 4, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν:

  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 4 tablet
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • στιγμιαία λαχεία
  • είδη ένδυσης
  • διάφορα χρηματικά ποσά

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κομοτηνής

 Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις οικιών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 3-12-2018 έως 14-3-2019, στην Κομοτηνή.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο 25χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, διέρρηξαν τρεις (3) οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό των δύο, χρήματα και διάφορα κοσμήματα – τιμαλφή, ενώ στη μία περίπτωση δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του σπιτιού, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

  Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

 Κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου – αερίου και 8 φυσίγγια κρότου

 Συνελήφθη χθες (8-9-2019) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει, ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου και οχτώ (8) φυσίγγια κρότου, τα οποία και κατέσχεσαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.