Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 Συνελήφθη χθες (31-8-2019) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γαλλίας, για ένοπλη ληστεία.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί οι οποίοι αφαίρεσαν έναν μετασχηματιστή

Συνελήφθησαν χθες (30-8-2019), στην ευρύτερη περιοχή οικισμού της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να έχουν αφαιρέσει ένα μετασχηματιστή από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ.

Κατασχέθηκε ο αφαιρεθέν μετασχηματιστής, ο οποίος αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο.

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Κατασχέθηκαν 421 είδη παρεμπορίου

Συνελήφθη χθες (30-8-2019) το απόγευμα, στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 421 είδη παρεμπορίου (βραχιόλια, κρεμαστά λαιμού, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, αρώματα και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων) στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

  Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού

 

Κατασχέθηκαν 900 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από ένα κιλό λαθραίου καπνού

 Συνελήφθησαν χθες (30-8-2019), στις Σάπες Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί ηλικίας 59 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.   

Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 170 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1 κιλού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 59χρονος διότι εντοπίσθηκε να κατέχει, 730 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 450 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση

 Κατασχέθηκαν 7 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 10,6 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστηςκάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό

 Συνελήφθησαν χθες (30-8-2019) το μεσημέρι, στην Καβάλα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι εντόπισαν τον  28χρονο να πουλάει στον 20χρονο, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίου.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν οι παραπάνω συσκευασίες κοκαΐνης, καθώς επίσης άλλες δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,8 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Ακολούθως, στην οικία του 28χρονου εντοπίσθηκαν ακόμη τρείς (3) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων, μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,4 γραμμαρίων, μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν (7) συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους 10,6 γραμμαρίων,  2,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό 1.350 ευρώ και (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.