Λιτανεία της εικόνος του Τιμίου Ιωάννη Προδρόμου στην Ξάνθη

 

Κανένας δεν μπορεί να «ξεριζώσει» την ορθοδοξία από τις ψυχές των Ξανθιωτών

 

Με την δέουσα κατάνυξη ο λαός της Ξάνθης παρακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας του Τιμίου Βαπτιστή Προδρόμου Ιωάννη το βράδυ της Τετάρτης από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου, πολιούχου της πόλης στην Κεντρική Πλατεία, όπου πλήθος πιστών την περίμενε.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιότατοι μητροπολίτες κ.κ: Καστορίας Σεραφείμ, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονας.

Μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Κεντρική Πλατεία, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Καστοριάς, έκαναν αναφορά στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο δε Καστοριάς χρησιμοποίησε καυστικότατο λόγο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αναφέρθηκε με έντονο χρωματισμό στην φωνή του στο αίμα των προγόνων μας που χύθηκε για να παραμείνει Ελληνική η Μακεδονία.

Η δημοτική μπάντα της Ξάνθης και το Στρατιωτικό άγημα που συνόδεψαν την ιερή εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Ιωάννη, έδωσαν την δέουσα αίγλη στο όλο το τελετουργικό.

Οι Ξανθιώτες με ευλάβεια παρακολούθησαν όλη την τελετή.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος, ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο νέος Δήμαρχος, η ηγεσία του ΔΣΣ και της Αστυνομίας καθώς υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες.