Με μία λιτή και προσεκτική δήλωση, ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, Πασχάλης Λύρατζης, κάνει αναφορά στα της ορκωμοσίας των αιρετών στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου Ξάνθης, επισημαίνοντας  ότι η παράταξη του θα είναι αρωγός στην νέα δημοτική αρχή για ότι καλό προγραμματίζει για τον δήμο Ξάνθης, αλλά, θα είναι αμείλικτη όταν η διοικούσα παράταξη  προσπαθήσει να σφετεριστεί τα δικαιώματα των συνδημοτών μας.

25 Αυγούστου 2019 μία ακόμη ορκωμοσία αιρετών στο Δήμο Ξάνθης έφτασε στο τέλος της. Ο όρκος σημαντικός, το νόημα; να υπηρετώ την πατρίδα μου για το καλό του τόπου μου, πάνω από τα προσωπικά και οικογενειακά μου συμφέροντα.
Ξεκινούμε την θητεία μας με σκοπό να κάνουμε την Ξάνθη μας καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη.
Οι πολίτες αυτής της πόλης μας γνωρίζουν όλους μας, γνωρίζουν τς αδυναμίες μας, γνωρίζουν τα πάθη μας, την εντιμότητά μας.
Εμείς ως ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ ευχόμαστε στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης καλή επιτυχία στο έργο του, καλή δύναμη και δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε ουσιαστικά κάθε προσπάθεια που έχει γνώμονα το καλό της πόλης.
Ταυτόχρονα όμως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους και να συγκρουστούμε με τυχόν συμφέροντα “εάν” και “όταν” εμφανιστούν.

Καλή δύναμη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καλή και δημιουργική θητεία.