Της γριούλας το … δρομάκι

 

Ουφ ησυχάσαμε, ο Θωμάς Ηλιάδης καθάρισε τα «παπάκια» και πολύ καλά έκανε όμως ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, για όσο ακόμα είναι στην θέση του, δηλαδή μέχρι την Κυριακή, δεν μας είπε ακόμη αν η γριούλα που δεν τον άφηνε να ασφαλτοστρώσει τον δρόμο επί πέντε χρόνια, έχει δικαστική απόφαση που λέει ότι ο δρόμος ανήκει σε αυτήν και δεν είναι κοινόχρηστος. Τουλάχιστον σε μας ο κ. Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μας παρουσιάσει την δικαστική απόφαση όταν η γριούλα του την παρουσιάσει και αυτή όπου  σύμφωνα με το λεγόμενα του κ. Αντιδημάρχου, ισχυρίζεται ότι ο δρόμος είναι δικός της και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ρίξει άσφαλτο. Καλά που η γριούλα δεν πήρε κανένα δίκαννο και όποιος Ξανθιώτης περνάει από εκείνο το δρόμο να τον τουφεκάει σαν τα ορτύκια.

Εμείς όπως οφείλουμε θα ζητήσουμε από τον νέο δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να ψάξει το ζήτημα γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ η γιαγιά συνδημότισσα μας του είπε στα λόγια ότι δεν του επιτρέπει να ασφαλτοστρώσει το σοκάκι που με την πρώτη βροχή μετατρέπετε σε λίμνη γιατί … είναι λέει δικός της ο δρόμος.

Μάλιστα το είπε με τόση σιγουριά ο Ηλιάδης που σκέφτομαι να πάω στην κεντρική πλατεία ή δημοκρατίας όπως αρέσκονται να την λένε οι αριστεροί, είναι και δημοκράτες οι άνθρωποι, μην τους στερήσουμε αυτήν την πρωτιά, να πάω λοιπόν σύμφωνα με την γριούλα του Ηλιάδη στην πλατεία δημοκρατίας να χτίσω ένα σπιτάκι μες τη μέση και να πω ότι είναι δικό μου.

Αστεία πράγματα δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει ο λόγος πλέον στον νέο δήμαρχο Μ. Τσέπελη να ψάξει για να δει ποιοι δρόμοι τελικά ανήκουν στους δημότες και ποιοι στους ιδιώτες και πολύ περισσότερο στις γριούλες που απαγορεύουν, με το έτσι θέλω να πέσει άσφαλτος.

Κύριε Τσέπελη ο λόγος σε σας,  μόλις ξεμπερδέψετε με το μοίρασμα των οφιτσίων, ρίξτε  και καμιά ματιά κατά Ξάνθη μεριά άλλωστε ο δρόμος είναι και κοντά στους ψηφοφόρους σας στο Πούρναλικ. Ξέρετε εσείς.

Εν πάση περιπτώσει είναι βέβαιο ότι ο Μ. Τσέπελης θα ψάξει το θέμα και έτσι θα λυθεί μία ιστορία που κρατάει χρόνια και ίσως έτσι δικαιωθεί ο πρώην αντιδήμαρχος όπου κακά τα ψέματα ο άνθρωπος δούλευε και το έχει αποδείξει και σίγουρα κάτι συνέβη με την γριούλα και δεν θέλησε να την «σπάσει». Όμως, πέρα από αυτό,  ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει σύννομα και ίσα μπροστά σε όλους τους δημότες.

Λες κυρά μου ότι ο δρόμος είναι δικός σου, απόδειξε το.

Όμως, ας σταθούμε λίγο στο γεγονός.

Πάει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου να ρίξει άσφαλτο σε έναν στενό δρόμο που οδηγεί σε δύο πολυκατοικίες και που όταν βρέχει οι άνθρωποι αναγκάζονται να κατεβάζουν τις βάρκες για να πάνε στο σπίτι τους και βγαίνει μία γριά και λέει του αντιδημάρχου να μην ρίξει άσφαλτο ή εν πάση περιπτώσει να μην μπαζώσει τον δρόμο γιατί είναι ιδιωτικός χώρος.

Τι κάνει λέτε ο αντιδήμαρχος. Τα μαζεύει και φεύγει χωρίς να ρίξει άσφαλτο και κυρίως χωρίς να ερευνήσει αν τα λεγόμενα της γριούλας συμπολίτισσας μας είναι αληθινά.

Τι να υποθέσει τώρα κανένας για τον τρόπο λειτουργίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής;