Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος και …ότι… του’ρθει

 Θα ξεκινήσουμε σήμερα με τους επαρχιακούς δρόμους της Θράκης και το συμπέρασμα που βγαίνει από την χρήση της Εναντίας .

Έχω την τύχη να χρησιμοποιώ την Εγνατία και να «γράφω» αρκετά χιλιόμετρα και μην ξεχνάμε ακριβοπληρωμένα. Ξάνθη Γιάννενα δεν σου φτάνουν βενζίνες και διόδια μισό μηνιάτικο και αν είναι μισθός νέου ανθρώπου κάτω των 25 ετών ίσον ένα μηνιάτικο και μια και μιλάμε για τους νέους της Ελλάδας που είχαν την ατυχία να βρούνε δουλειά τα χρόνια της κρίσης και το μηνιάτικο φτάνει με το ζόρι τα 500 ευρώ και αν έχουν και οικογένεια και παιδί, άστα να πάνε τρεχάτε παππούδες, σόγια και συγγενής για να στηρίξετε γιατί διαφορετικά θα βγει το παιδί στην ζητιανιά για να στηρίξει τον “εργαζόμενο” πατέρα και μητέρα που σε αυτούς τους «ζαβούς» καιρούς έκαναν οικογένεια και τα «ρεμάλια» της πολιτικής περηφανεύονται για την στήριξη της νεολαίας που αυξάνει και πληθύνει τον Πληθυσμό της Ελλάδας και δεν σηκώνεται καμιά πέτρα από τα βουνά που τα’ χουμε καμένα μεν αλλά τα’ χουμε, να τους βαρέσει στο κεφάλι.

Και που λέτε, έλεγα για την Εγνατία και προχθές που οδηγούσα από το Κοπτερό για τον Ίασμο, λίγο πριν την πεσμένη

γέφυρα, που όλο ο Μέτιος λέει θα την κάνει, αλλά δεν την κάνει, μου’ ρθε μια «φλασκιά» και αμέσως βλέποντας την γκρεμισμένη γέφυρα του Ιάσμου κατάλαβα γιατί ο Μέτιος δεν την κάνει.

Να λοιπόν γιατί στους επαρχιακούς δρόμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πέφτουν οι γέφυρες, σπάνε οι δρόμοι,  χαλάει η πίσσα και μετατρέπονται οι επαρχιακοί δρόμοι σε καρόδρομοι και λέει ο Θρακιώτης που να πάω τώρα από τον επαρχιακό δρόμο στο χωριό μου ή στο χωράφι μου, ας πάω με ασφάλεια από την Εγνατία Οδό, να’ χω ήσυχο το κεφάλι μου.Γιατί αλλιώς πώς θα περπατάει ο κόσμος από την Εγνατία να ‘κονομήσουν τα μεγάλα αφεντικά;

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ.

Επίτηδες οι αστέρες της πολιτικής δεν κάνουν τους επαρχιακούς δρόμους γιατί σου λέει ο οδηγός, θέλει δεν θέλει θα πάει από την Εγνατία, θα πληρώσει, θα βρίσκουν δουλειά τα νέα παιδιά με 500 ευρώ, δεν έχει σημασία, δουλειά να είναι και όσο θέλουν ας πληρώνουν, άμα γίνονταν να μη πληρώνουν ακόμα καλλίτερα. Πολλοί είναι βεβαια βέβαια οι νέοι που δεν πληρώνονται, αλλά αυτό είναι μέσα στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει, έδωσε δουλειά σε διπλάσιους νέους και το καυχιέται και η κυρία, η πρώην υπουργός η Αχτσιόγλου, πολύ χαίρετε γιατί λέει, διπλασίασε ακριβώς τις θέσεις εργασίας και αναρωτιέσαι εσύ ο δόλιος αν ζεις σε άλλη χώρα… Τελικά κατάλαβα το ακριβώς ήθελε να πει η κυρία Αχτσιόγλου. Να είναι καλά η γκρεμισμένη γέφυρα του Μέτιου στον Ίασμο που μου άνοιξε τα μάτια και πολλά θυμήθηκα και κατάλαβα.

Οπότε λέει η  Αχτσιόγλου, αφού δεν μπορούμε να ανοίξουμε καινούριες δουλειάς, δεν μειώνουμε στο μισό το μεροκάματο;

Αυτό έκανε λοιπόν και οι εργοδότες εκεί που είχαν έναν υπάλληλο με 8 ώρες δουλειάς, πήραν ακόμα έναν που επίσημα δουλεύει για 4 ώρες  αλλά δίνει και κανένα τρίωρο “μπόνους” στο αφεντικό– οπότε  0 σύμφωνα με την λογική της κ. Αχτσιόγλου διπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι και να’ σου λοιπόν περιχαρής δηλώνει ότι διπλασίασε τις θέσεις εργασίας.

Είδες μυαλό η Αχτσιόγλου;

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ