Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Είναι γεγονός και σίγουρα το δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη δεν είναι το μοναδικό ούτε και το τελευταίο. Είναι μία σκηνή τρόμου που εκτυλίσσεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος όπου έχει την “τύχη” να συνδέετε με τις σιδηροτροχιές του θανάτου που ακούνε στο όνομα ΟΣΕ.

Απλά ο ΟΣΕ επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι το η Ελλάδα σκοτώνει τους Έλληνες λίγο λίγο, συστηματικά και διαχρονικά.

Ο ΟΣΕ είναι μία περίπτωση.

Το ίδιο κάνουν η ΔΕΗ, τα Νοσοκομεία, οι διασταυρώσεις των δρόμων, η Εγνατία, οι φωτιές που καίνε περιουσίες και ανθρώπους ή πνίγονται γιατί γιατί δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες, το ίδιο γίνεται στα λιμάνια και τα αεροδρόμια και όπου και αν γυρίσεις το κεφάλι σου θα βρεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο νεκρούς Έλληνες.

Φταίνε οι Έλληνες;

Φταίει το αδιάφορο για τους Έλληνες πολίτες κράτος;

Οι Έλληνες πολίτες,  την αδιαφορία τους  απέναντι στο Κράτος την πληρώνουν με υπέρογκα πρόστιμα και πολλές φορές με την ίδια τους την ζωή.

Αλήθεια, το κράτος, πότε πλήρωσε για την αδιαφορία του απέναντι στους πολίτες; Ποιος κρατικός λειτουργός πλήρωσε πρόστιμο γιατί οι επισκέπτες της Σαμοθράκης δεν βρήκαν πλοίο να γυρίσουν πίσω; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους και στο τέλος, ποιος από τους κρατικούς λειτουργούς θα βρει το θάρρος στην περίπτωση του τροχαίου της Θεσσαλονίκης που χάθηκε μία ζωή πριν ακόμη γεννηθεί να αυτοκτονήσει ή να κάνει χαρακίρι;