Μαθαίνουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης κινείται στην λογική του “Μοναχικού Καβαλάρη” όπως και ο προκάτοχός του Χ. Δημαρχόπουλος όπου όλοι είδαμε ότι τελικά έμεινε μόνος και κάτι τέτοιο προ ιονίζεται για τον Μ. Τσέπελη ο οποίος μάλλον βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπαθεί να κρατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στα στελέχη που τον ακολούθησαν προσπαθώντας να είναι εν τάξη αλλά έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων και αυτή η “μοναχικότητα” του, θα φανεί όταν θα προσπαθήσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης να περάσει σημαντικά θέματα.

Προφανώς ο Μ. Τσέπελης γνωρίζει, ότι παρόλο που ο νόμος του δίνει πολλές δυνατότητες να διοικήσει, όμως, στην λήψη πολιτικών αποφάσεων μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο απαιτούνται συναινέσεις  όπως   για παράδειγμα αν η αντιπολίτευση καταψηφίσει π.χ.  τον προυπολογισμό της διοικούσας παράταξης και  προτείνει τον δικό της και ψηφιστεί, ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει τον ψηφισμένο προϋπολογισμό ή τεχνικό πρόγραμμα.

Αυτές οι διευκρινήσεις μας δόθηκαν σήμερα από νομικό που ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά.

Αυτό τουλάχιστον εμείς καταλάβαμε και με την αναφορά μας προσπαθούμε να μείνουμε στο ρεζουμέ και ως δημότες θέλουμε να γνωρίζουμε αν ο Μ. Τσέπελης ενδιαφέρετε για συνεργασίες που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στην πόλη ή είναι εδώ για να μοιράσει οφίτσια σε ημετέρους.

Ο δρόμος του Μοναχικού Καβαλάρη που όπως φαίνεται έχει πάρει ο Μ. Τσέπελης είναι δύσκολος. Θα χρειαστεί στηρίξεις και συνεννόηση για το καλό της πόλης. Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει αυτό αλλά η όποια υστεροφημία του.