Πρώτο «δείγμα» της Διοίκησης Μ. Τσέπελη; Γάμος στο Πούρναλικ και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα- Νέο σκηνικό τρόμου;

 

Έχουμε ασχοληθεί άπειρες φορές με το θέμα της πολύ δυνατής μουσικής στην περιοχή του Πούρναλικ όπου οι «κεφλίδες» συμπολίτες μας κλείνουν τους δρόμους με ότι πρόσφορο μέσον βρίσκουν, συνήθως κάδους απορριμμάτων, και οι μουσικές τους ακούγονται στην διαπασών πέραν του επιτρεπτού ορίου και φυσικά των ακουστικών δυνατοτήτων των υπολοίπων πολιτών που δεν συμμετέχουν στο γλέντι και την διασκέδαση.

Επανειλημμένα οι πολίτες ζήτησαν στο παρελθών την παρέμβαση της αστυνομίας αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτε και οι κάτοικοι υπέφεραν τις έντονες “μουσικές επιλογές” των γλεντοκόπων συμπολιτών μας οι οποίοι αδιαφορούν αν ενοχλούν τον γείτονα που κάτω από το παράθυρό του στήνουν ηχοσυστήματα ικανά να σπάσουν τον τοίχο – δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, οι γείτονες μέχρι σήμερα γνώριζαν ότι στις 12 «νταν» σταματούσαν την φασαρία και οι εξαντλημένοι από τον βάναυσο τρόπο διασκέδασης των συμπολιτών μας, γνώριζαν ότι επιτέλους θα ησυχάσουν και θα πάνε για ύπνο. Τις περισσότερες φορές οι γείτονες των «μερακλήδων» συμπολιτών μας, επιστρέφουν στο σπίτι λίγο μετά της δώδεκα.

Χθες όμως, ημέρα γιορτής οι κύριοι του Πούρναλικ παρέτειναν τον «θορυβώδη» τρόπο διασκέδασης μέχρι της μία μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν γνωρίζουμε τι έκαναν οι γείτονες γιατί εμείς αυτή την φορά ήμασταν οι τυχεροί της υπόθεσης γιατί ο γάμος ή το γλέντι ήταν μακρύτερα από την δική μας γειτονιά και ησυχάσαμε. Σημασία έχει ότι η μουσική από το ανοιχτό μας παράθυρο λόγω ζέστης, ακουγόταν υποφερτά μέχρι της μία στο υπνοδωμάτιό μας.

Πάμε στο δια ταύτα.

Ποτέ μέχρι σήμερα οι κάτοικοι και «μερακλίδες» Πουρναλικιώτες δεν ξεπέρασαν τον χρόνο διασκέδασης τους πέραν της δώδεκα μετά τα μεσάνυχτα.

Γιατί χθες το βράδυ έκαναν το «κέφι» τους σε βάρος των πολιτών μέχρι της μία;

Στην προσπάθεια μας να βρούμε τι φταίει και «εξετράπησαν» οι «γείτονες»,  η σκέψη μας σταμάτησε στην προεκλογική δέσμευση του Μ. Τσέπελη, νέου δημάρχου της Ξάνθης ο οποίος προεκλογικά δεσμεύθηκε στο Δροσερό ότι μπορούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν και με όσο δυνατά την μουσική τους θέλουν,  να κάνουν τα γλέντια τους.

Μήπως αυτή η παραβίαση «βιασμού» του ωραρίου,  οφείλετε σε κάποια προεκλογική δέσμευση και στο Πούρναλικ;

Για να μην αδικήσουμε τον νέο δήμαρχο Μ. Τσέπελη τέτοια δήλωση προς τους Πουρναλικιώτες δεν καταγράψαμε.

Από την άλλη γιατί όχι; Τόσες και τόσες δεσμεύσεις πήρε στους συμπαθούν τες – «φασαρτζίδες» – συμπολίτες μας ,  γιατί όχι άλλη μία;

Για να τελειώνει το μουχαμπέτι, επειδή η προηγούμενη δημοτική αρχή με την συνδρομή του κ. Ζειμπέκ βουλευτή του Ελληνικού (;) Κοινοβουλίου επέδειξαν μία εγκληματική ανοχή στον ψυχολογικό βιασμό που υφίστανται οι πολίτες της Ξάνθης.

Ζητούν από τον νέο Δήμαρχο της Ξάνθης Μ. Τσέπελη, να σεβαστή το δικαίωμα του Ξανθιώτη που δεν θέλει να του σπάνε τα τύμπανα τα ντεσιμπέλ «κεφιού» που παραπέμπουν στην ψυχολογική βία.

Υπενθυμίζουμε στον νέο δήμαρχο της πόλης ότι ο νόμος προβλέπει όχληση σε αστικό ιστό έως και 55 ντεσιμπέλ και απαιτούμε ως εκπρόσωπο των Ξανθιωτών, να τους προστατεύσει από αγροίκους οι οποίοι μπροστά στο δικό τους κέφι ρημάζουν την ψυχική υγεία των Ξανθιωτών.