To Time Out Group είναι ένας διεθνής ειδησεογραφικός όμιλος (και όχι μόνο) με έδρα το Λονδίνο που από το 1968 «περιπλανιέται» ανά την υφήλιο αναζητώντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν σε έναν ντόπιο ή έναν τουρίστα μεγάλες και μικρές πόλεις. Εστιατόρια, bars, φαγητά, ποτά, κέντρα διασκέδασης, εκδηλώσεις. Και αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος των πληροφοριών που προσφέρει.

Εν μέσω θέρους λοιπόν το Time Out που όπως δηλώνει «αγαπά» τα bars, από εκείνα τα κλασικά που θα βρει κανείς σε ένα ξενοδοχείο έως τα πιο πρωτοποριακά στις πόλεις που ηγούνται της νυχτερινής διασκέδασης, έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα 31 καλύτερα cocktails που μπορεί να πιει κανείς. Και φυσικά μας ενημερώνει ποιοι/ποιες barmen/barwomen τα δημιούργησαν, σε ποια bars και σε ποιες πόλεις και θα ήταν καλύτερα να τα απολαύσουμε. Φυσικά από τα χέρια των δημιουργών τους.

Η λίστα περιλαμβάνει από απλά έως εξεζητημένα cocktails για όλα τα γούστα, από συνολικά 27 πόλεις σε 18 χώρες ενώ στην κορυφή βρίσκεται ένα ελληνικό δημιούργημα του Clumsie. Επίσης στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στην «επανάσταση των cocktails» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στους νεαρούς bartenders που στις κορυφαίες δημιουργίες τους συχνά περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, μαστίχα, μέλι, ελιές ή ακόμη και γιαούρτι.

Ιδού λοιπόν μια μικρή γεύση με τα 9 κορυφαία cocktails στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα ελληνικό. Και είναι…

1. Aegean Negroni, The Clumsies, Αθήνα, Ελλάδα

2. Peranakan, Native, Σινγκαπούρη

3. All Hail The Queen, The Baldwin Bar, Βοστόνη, ΗΠΑ

4. Searching for the Emerald Sea, The Aviary NYC, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

5. No 1 Cup, The SG Club, Τόκιο, Ιαπωνία

6. Omiero, Hotel Casa Awolly, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

7. Mirror Margarita, Hacha,  Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

8. Spiced Rusty Cherry, Red Frog, Λισαβώνα, Πορτογαλία

9. Margarita OK! Cantina OK, Σίδνεϋ, Αυστραλία

CANTINA OK!/ANNA KUCERA

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα με τα 31 καλύτερα cocktails σύμφωνα με το Time Out.