Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αφήστε τα … μίση και πιάστε δουλειά. Οι παραγωγοί της Ξάνθης πρέπει να στηριχθούν.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Στο στόχαστρο Μωραίτης και Δημαρχόπουλος

Δυστυχώς όπως δείχνουν τα πράγματα, το Δημοτικό Συμβούλιο επί ημερών Χ. Δημαρχόπουλου, μετατράπηκε σε πεδίο σύγκρουσης και φυσικά σε χώρο πολιτικής  αντεκδίκησης μεταξύ των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ένας εκδικείται τον άλλον γιατί δεν τον στήριξε στις εκλογές και όλοι μαζί τον Δημαρχόπουλο – ίσως όχι άδικα αφού κατάφερε μία μεγάλη παράταξη να την διαλύσει και να την φτάσει σε αυτά που την συνέθεσαν και αυτοί με την σειρά τους απαξίωσαν τον θεσμό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους καθαρά προσωπικούς. Μετέτρεψαν δηλαδή την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε «βιλαέτι» και κάνουν ότι θέλουν.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δουλειά του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να αποφασίζει για το καλό του τόπου.

Για να μην παρεξηγηθούμε με τον πρόεδρο του ΕΒΕ δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο «μουχαμπέτι» πέραν αυτής του δημοσιογράφου και του θεσμικού προσώπου.

Μας είναι αδιάφορο αν κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους τα έχουν μαζί του για πολλούς και διαφόρους λόγους – κυρίως πολιτικούς – μας είναι αδιάφορο αν κάποιοι δεν θέλουν να τον κάνουν «μάγκα» λόγω της λογικής προβολής που θα έχει ο ίδιος ο Στέλιος Μωραίτης κατά την διάρκεια της έκθεσης των τοπικών προϊόντων που με αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο ζητά τον χώρο στο πάρκινγκ απέναντι από το γήπεδο.

Δυστυχώς όμως, για τους λόγους που προείπαμε, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έρχονται στην αίθουσα για να συνεδριάσουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκθεση των τοπικών προϊόντων από τους ντόπιους παραγωγούς και φυσικά το ρώτημα είναι.

Αλήθεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν πάνε στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν μαζί με άλλα καίρια ζητήματα της Ξάνθης και την στήριξη των παραγωγών για λόγους που προαναφέραμε, σε ποιόν κάνουν ζημιά;

Στον Στέλιο Μωραίτη; Στον Χ. Δημαρχόπουλο;

Δηλαδή για να καταλάβουμε, μετέτρεψαν την πολιτική τους ευθύνη σε προσωπική;

Και οι Ξάνθη; Οι Ξανθιώτες παραγωγοί και επιχειρηματίες;

Εκτιμούμε ότι ο κανονισμός του δημοτικού  συμβουλίου πρέπει να αλλάξει και εκεί που προβλέπει στην τρίτη απουσία την απομάκρυνση του δημοτικού συμβούλου από το Σώμα να γίνεται αυτό, αλλά να του στέλνουν στην εφορία και το προστιματάκι του.

Θα απουσιάσει αυθαίρετα άλλη φορά ο Δημοτικός Σύμβουλος από τις συνεδριάσεις;

Μεταξύ αυτών που απουσιάζουν εσκεμμένα, είναι και δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσφατα οι Ξανθιώτες με την ψήφο τους επέλεξαν και προφανώς αντιλαμβάνονται τώρα το κακό που έκαναν με την δική τους ψήφο στον Νομό  και ότι η επιλογή τους είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Ελπίζουμε την επόμενη τετραετία οι Ξανθιώτες να βάλλουν μυαλό και να ψηφίζουν σύμφωνα με τις αξίες του τον κάθε υποψήφιο.