ΠΑΡΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Επιτροπή Διαφάνειας και στα Δημοτικά Συμβούλια;

Γιατί όχι;

Συμφωνούμε απόλυτα. Να μπει πρόστιμο στους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι απουσιάζουν αυθαίρετα από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για «αλλότριους» λόγους.

Μάλιστα να θεσπιστεί μία επιτροπή η οποία να κρίνει την συμπεριφορά του κάθε δημοτικού συμβούλου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και όποιος δεν προασπίζεται το καλό των δημοτών να φεύγει να πηγαίνει στο σπιτάκι του.

Κάτι σαν την επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

 

Άσμα … ασμάτων

Σε … «Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου ….»  Μετατράπηκε  η Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου λόγω της απουσίας των συνεδριάσεων.

Ένα έρημο σπίτι έγινε που θυμίζουν οι στίχοι του παλιού λαϊκού άσματος  ιδιαίτερα αγαπητό στους «καψούρηδες» εκείνης της εποχής.

 

Τα χρειάστηκαν οι κάτοικοι του Ολβίου όταν οι αρχές πήγαν να κατεδαφίσουν ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι και βρήκαν μέσα χειροβομβίδες. Ανέλαβαν οι πυροτεχνουργοί το επικίνδυνο έργο τους και έτσι όλοι ησύχασαν. Ευτυχώς που το πήραν έγκαιρα χαμπάρι και δεν έσκασε σε κανενός τα χέρια καμιά χειροβομβίδα και …

 

Βάνδαλοι στην πλατεία της Ξάνθης.

Γιατί ρε παιδιά; Τι σας έφταιξαν τα καθίσματα και τα υπαίθρια σταχτοδοχεία;

Σας καταλαβαίνουμε είσθε οργισμένοι και θέλετε να εκτονωθείτε αλλά γιατί να χαλάσετε αυτά που είναι όμορφα και εξυπηρετούν τους συμπολίτες σας;

Θέλετε να εκτονωθείτε; Σας έχουμε την λύση.

Διαλέχτε ένα γερό ντουβάρι και κοπανάτε το κεφάλι σας με δύναμη. Είναι βέβαιο ότι η κακούργα και άδικη κοινωνία θα το πάρει το μήνυμα.

Δεν πάτε να βρείτε καμιά δουλειά λέω εγώ να έχετε να απασχολείται το μυαλό σας; Στην ανάγκη ερωτευτείτε. Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο όπως έλεγαν τα «παιδιά των λουλουδιών».

 

Μαθαίνουμε λέει ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θέλουν να κάνουν «μάγκα» τον Στέλιο Μωραίτη πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης γιατί λέει θα του πούνε μπράβο οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στην έκθεση τοπικών προϊόντων.

Αφού δεν θέλετε να κάνετε «μάγκα» τον Μωραΐτη αναλάβετε εσείς και κάντε τα καλλίτερα. Έλεος πια με τους εγωισμούς, τις ίντριγκες και τις μικροψυχίες. Εσείς οι πολιτικοί, βάλτε έστω και για μια φορά ποιο μπροστά το καλό του τόπου από το δικό σας.

 

Αλλά φταίνε και οι Ξανθιώτες που ψηφίζουν κάθε  4 χρόνια τα «καλά παιδιά» και στο τέλος τα βρίζουν. Μα καλά ρε παλληκάρια που ψηφίζεται με το κριτήριο πόσο καλό θα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος στην τσέπη σας, σκεφτήκατε να αλλάξετε το «μουχαμπέτι» και να ψηφίσετε κάποιον που θα κάνει καλό στην τσέπη όλων μας ή μήπως ακόμη καλά κρατεί η λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΣΕΡΡΑΙΟΥ

Αφήσαμε στο τέλος την οικογένεια Σερραίου. Να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο που κατάφεραν μέσα σε αυτό ρο ζοφερό οικονομικό περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια να κρατηθούν στα πόδια τους. Δεν ξέρουμε αν μάτωσαν και πόσο μάτωσαν για να μην ξεφύγουν από το τρύπτυχο ποιότητα, εξυπηρέτηση και λογικές τιμές αλλά κρατήθηκαν. Τα συγχαρητήρια μας στην εταιρεία «ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ & ΥΙΟΙ».