Ζητήσαμε από τον βαφέα αυτοκινήτων Σάκη Μουχταρίδη να μας πει πώς θα προστατέψουμε το αυτοκίνητο μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Διαβάστε αυτά που μας λέει, έχουν ενδιαφέρον.

 

Προστασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι

Λίγο πριν φύγουμε για την παραλία, εννοείται ότι με ένα σέρβις θα εξασφαλίσουμε ότι ο κινητήρας και το λάδι είναι …στα καλά τους, τα φρένα θα φρενάρουν και τα ελαστικά θα ακολουθούν, ο κλιματισμός θα αποδίδει.

Μήπως όμως  ξεχνάμε κάτι άλλο;

Το αυτοκίνητο όμως δεν είναι μόνο τα μηχανικά μέρη. Είναι και το χρώμα του, το δέρμα ή το ύφασμα στο σαλόνι, αλλά και τα πλαστικά του ταμπλό. Και αν δεν σας φαίνονται σημαντικά τα παραπάνω, αναθεωρήστε γιατί ο καλοκαιρινός ήλιος και η ζέστη στους 50+ βαθμούς τα καταστρέφει πολύ γρήγορα.

Όσο λοιπόν και αν μας φαίνεται παράξενο, θα βελτιώσουμε τη μακροζωία του τετράτροχου μας αν πριν φύγουμε για διακοπές κάνουμε και τα παρακάτω.

Κέρωμα

Το κέρωμα δεν είναι μόνο για τον χειμώνα και για να φεύγουν τα νερά. Είναι εξίσου απαραίτητο το καλοκαίρι γιατί προσθέτει μία ακόμα ασπίδα προστασίας στο χρώμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Πλύσιμο από ζωύφια

Οι καλοκαιρινές μετακινήσεις είναι πολύ ευχάριστες αλλά συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου να γεμίζει με νεκρά ζωύφια. Αν αυτά δεν καθαριστούν αμέσως θα «ψηθούν» με τον ήλιο πάνω στο χρώμα και να αφήσουν μόνιμα σημάδια. Μετά από κάθε ταξίδι λοιπόν, έστω και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να πλύνετε το αυτοκίνητο σε πρατήριο βενζίνης, μπορείτε με υγρομάντηλα να ξεκολλήσετε πολύ εύκολα τα μυγάκια.