Μεταφέρουμε αυτούσιο το άρθρο του Έλληνα Πομάκου δημοσιογράφου και υπεύθυνου της ενημερωτικής ιστοσελίδας Xanthinet, Σεμπαετην Καραχότζα, με την σημείωση ότι κάποιος πρέπει να τραβήξει τα αυτιά δασκάλων των Πομακοχωρίων, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος της Εθνικής Συνείδησης των Ελλήνων Πολιτών μουσουλμάνων το θρήσκευμα. Η δευτεροβάθμια και η Περιφερειακή Εκπαίδευση ΑΜΘ να πάρει θέση άμεσα και να επιβραβεύσει τον διευθυντή του Γυμνασίου που δεν επιτρέπει σε παράσιτα της εκπαίδευσης να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για προσωπικό τους όφελός ή για να γίνουν αρεστοί στο Προξενείο ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραλίγο ΕΔΕ σε καθηγητή γυμνασίου επειδή οι Έλληνες μουσουλμάνοι μαθητές κρατούσαν ελληνική σημαία

Πιο συγκεκριμένα γράφει ο Σεμπαιτιν Καραχότζα: Ομολογώ πως όταν ενημερώθηκα δε μπορούσα να το πιστέψω, νόμιζα μου κάνουν πλάκα. Κι όμως είναι αλήθεια. Καθηγητές γυμνασίου σε αμιγώς μουσουλμανικό οικισμό της Ξάνθης ζήτησαν να περάσει από ΕΔΕ συνάδελφος τους επειδή τόλμησε να διοργανώσει μια εκδήλωση στην οποία οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι μαθητές κρατούσαν στα χέρια τους ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ με την αιτιολογία πως ήταν μια εθνικιστική κίνηση.

Ευτυχώς την όλη ευθύνη είχε το θάρρος να πάρει πάνω του ο Διευθυντής του γυμνασίου κι έτσι δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα αυτό.
Αυτά για την ώρα.
Θα επανέλθω αν χρειαστεί με στοιχεία που ήδη έχω αλλά δε χρειάζεται ακόμα να δημοσιευτούν.
Σ. Καραχότζα