Επιτέλους. Ξανά οι άριστοι μαθητές σημαιοφόροι στα σχολεία – Οι “λουφαδόροι” δάσκαλοι επιστρέφουν στα σχολεία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Επιτέλους, ξανά – έρχεται η επιβράβευση των αρίστων μαθητών στα σχολεία, αφού με εξαγγελία της η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, αποφασίζει οι άριστοι μαθητές, να κρατούν την σημαία στις παρελάσεις των Εθνικών Εορτών.

Μέχρι σήμερα, με απόφαση του τότε υπουργού α-παιδείας  του ΣΥΡΙΖΑ, η εγκύκλιος, έλεγε ότι οι σημαιοφόροι πρέπει να ορίζονται με κλήρωση.

Αυτή η εγκύκλιος, σύμφωνα  με την Ν. Κεραμέως, καταργείτε.

Επίσης,  θα ισχύει κανονικά ο αγιασμός στα σχολεία και η πρωινή προσευχή.

Σε όλη την ιστορία και σε σχέση πάντοτε με τις εξαγγελίες της κ. Κεραμέως, κάποιοι δάσκαλοι που λούφαραν σε θέσεις στα υπουργεία και στην βουλή, μάλλον θα πρέπει να ξεσκονίζουν τα βιβλία τους γιατί θα μπούνε στα σχολεία καθώς και κάποιοι κουρασμένοι δήμαρχοι,  δάσκαλοι της Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι είναι ένας σεβαστός αριθμός δασκάλων οι οποίοι έχουν να μπούνε σε αίθουσα διδασκαλίας πάνω από  δεκαετία,  αποσπασμένοι στην βουλή, σε υπουργεία και φυσικά μετακλητοί σε κάποια βουλευτικά γραφεία.

Επίσης είναι καιρός οι βουλευτές, να προσλάβουν στα βουλευτικά τους γραφεία υπαλλήλους και να τους πληρώνουν από τον μισθό που οι ίδιοι οι πολίτες τους πληρώνουν από το υστέρημά τους.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει και σε άλλο κράτος στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να σταματήσει. Επιτέλους οι δάσκαλοι είναι δάσκαλοι 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο 4- 5 ή αποσπασμένοι στην «λούφα και παραλλαγή».

Γιατί ο βουλευτής να έχει υπάλληλο ή δάσκαλο στο γραφείο του και όχι κάποιον από την αγορά ή κάποιον άνεργο;

Μάλλον η κοινωνία, την οποία επί ΣΥΡΙΖΑ λάβωσε άσχημα, επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα.