Τσιτιρίδης εναντίων «πλουσίων» κατοίκων των παραλιών του δήμου του

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης έχει χωρίσει τους χρήστες νερού του δήμου που διοικεί σε δύο κατηγορίες και ανάλογα χρεώνει ή κόβει το νερό.

Για παράδειγμα και σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες των κατοίκων της παραλιακής ζώνης, οι κάτοικοι των παραλιών θεωρούνται οι πλούσιοι της υπόθεσης και πληρώνουν ακριβότερα το νερό και φυσικά τους το κόβει όποτε κρίνει ότι το νερό δεν επαρκεί για όλους δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα στα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο κατοίκου στην παραλιακή ζώνη και ποιο συγκεκριμένα της κυρίας Ελένης Χατζηγεωργίου προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κατοίκου  παραλιακής ζώνης του δήμου Αβδήρων.

Βεβαίως, αξίζει να σταθούμε σε μία επισήμανση της κ. Χατζηγεωργίου, Μηχανικού στο επάγγελμα, η οποία λέει στον δήμαρχο Αβδήρων το αυτονόητο. Ότι δηλαδή για να αυξήσεις τις παροχές της ύδρευσης θα πρέπει πρώτα να μεγαλώσεις την κεντρική παροχή του δικτύου.

Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο δήμαρχος Αβδήρων, λόγω του καλαμοκαβαλήματος πήρε διαζύγιο από την πολιτική λογική.

Α.Π.

ΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ Η Κ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι εκεί στη ΔΕΥ Αβδήρων παίζουν με την υπομονή των πολιτών. Δήμαρχε υπάρχουν πολίτες στο δήμο σου δύο κατηγοριών, αυτοί που ψηφίζουν Άβδηρα και αυτοί που ψηφίζουν Ξάνθη; Από την μια μας χρεώνετε το νερό στην παραλία ως είδος πολυτελείας, γιατί λέει στην παραλία μένουν οι πλούσιοι….. σίγουρα κάποιοι κάνουν πλάκα και από την άλλη από την αρχή του καλοκαιριού μας κόβετε το νερό απροειδοποίητα χωρίς να υπολογίζετε τις βλάβες που προκαλούνται στις ηλεκτρικές μας συσκευές, αλλά και τις γενικότερες ανάγκες των νοικοκυριών και των κατοίκων. Εκεί στη ΔΕΥΑ έχουν αντιληφθεί ότι με την αύξηση των συνδέσεων, αυξάνεται η απαιτούμενη ποσότητα νερού, άρα πρέπει να μεριμνήσουν για αύξηση της κεντρικής παροχής; Δήμαρχε αν θες ανάπτυξη του δήμου σου, αν θες ανάπτυξη των παραλιών, αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τα απαραίτητα αγαθά κι ένα απ’ αυτά το βασικότερο είναι το νερό».