ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ και ΙΣΤΟΡΙΕΣ με ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Για τον Α΄ Παιδικό σταθμό τάπαμε να μην τα ξαναλέμε. Ελπίζουμε μόνο όσο ζούμε δηλαδή, ο δήμος Ξάνθης να αξιοποιήσει αυτό το οικόπεδο φιλέτο για λογαριασμό των Ξανθιωτών.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σαφώς και πρέπει να μειωθεί η φορολογία για τους αγρότες και αν το καταφέρει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα είναι ευχής έργον. Μην ξεχνάμε ότι ο αγροτικός τομέας συντηρούσε μέχρι σήμερα την πόλη και τα δεκάδες καταστήματα μιας και στον κύκλο εργασιών των αγροτών συμμετέχουν εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα. Ας μην το αναλύσουμε. Μακάρι να δοθεί μία ανάσα στους ανθρώπους που ποτίζουν με ιδρώτα και πολλές φορές με αίμα την γη.

 

ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΣΚΩΤΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

Εμπορικό Κέντρο Φλαμίνγκο. Αλήθεια τι περιμένουν οι υπεύθυνοι; Πρώτα να σκοτωθεί κάποιος που προσπαθεί να μπει με την οικογένεια του να ψωνίσει και μετά να νοιαστούν οι υπεύθυνοι να βάλουν σε πρώτη φάση ένα φανάρι να κανονίζει την κυκλοφορία και να επιτρέπει στους πολίτες να μπαίνουν στο εμπορικό κέντρο;

Καταλαβαίνουμε ότι η ευκολότερη πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο μπορεί να κοστίσει στην αγορά της πόλης, όμως οι άνθρωποι της αγοράς, όσο ποιο γρήγορα καταλάβουν ότι πρέπει να συνυπάρξουν με τα πολυκαταστήματα και τις οργανωμένες αγορές, τόσο ποιο γρήγορα θα αντιδράσουν. Το πώς θα αντιδράσουν για να προσελκύσουν πελάτες είναι καθαρά δικό τους θέμα.

Όσο όμως οι ίδιοι επαγγελματίες, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά στα μαγαζιά για να μην κουράζονται, τόσο οι πελάτες δεν θα βρίσκουν χώρο να παρκάρουν και να περάσουν έστω μπροστά από τα μαγαζιά τους να κοιτάξουν τις τιμές από τα προσφερόμενα είδη…. Όσο για το δημοτικό παρκινγκ και το Γκαίρινγκ; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η «ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ;

Και μιας και μιλήσαμε για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, να ρωτήσουμε τον δήμαρχο Ξάνθης τι γίνετε με κείνη την περιβόητη ομάδα των 4 υπαλλήλων που θα εκτελούσαν χρέη δημοτικών αστυνομικών για να εισπράττουν από τους κερματοδέκτες το αντίτιμο του παρκαρίσματος και να καλούνε την τροχαία στην παράνομη στάθμευση – πονεμένη ιστορία που να την βρεις (την τροχαία); –   υφίστανται; Μετατέθηκαν; Τους κρύψατε σε κάποιο γραφείο; Εν πάση περιπτώσει κάντε κάτι και στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ 12%.

Ήμουν νιός και γέρασα. Μάλλον θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα  στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και της διεκδίκησης – ορθώς – του 12%.

Κάποιοι άνθρωποι που εκπροσωπούν επαγγελματίες, βιοτέχνες και βιομηχάνους θα πρέπει, εκτιμώ, να κρατούνε χαμηλά την «μπάλα». Να δένουν την δουλειά καλά και από όλες τις «μπάντες» και μετά υπάρχει σίγουρα χώρος και για πολιτικά οφέλη. Όμως πριν αυτό γίνει, μάλλον θα πρέπει να κρατούνται χαμηλοί οι τόνοι και μάλλον έχει δίκιο επιφανής νομικός της Ξάνθης που λέει ότι δεν είναι όλα πολιτική.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μήπως λέω τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να έβγαινε μία βόλτα να τσεκάριζε ακίνητα και οικόπεδα που είναι μπαρουταποθήκες μέσα στην πόλη και τους οικισμούς και να πιέσει μέσω της εισαγγελίας τους δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη να εφαρμόσουν τον νόμο που λέει ότι ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να έχει καθαρό το οικόπεδο του και αν δεν τον βρίσκουν να το καθαρίζει ο δήμος και να στέλνει απευθείας στην εφορία τον … λογαριασμό;

Γιατί αν περιμένουμε από τους δημάρχους της Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη να νοιαστούν για την πυρασφάλεια των πολιτών; Ζήτω που … καήκαμε στην κυριολεξία.