Αν έχεις νύχια … Ένα παραμύθι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Διαβάζουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το «Φατίχ», βρήκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων στα νερά της Κύπρου και εμείς ακόμη περιμένουμε από την Ε.Ε. και την Αμερική να μας … βοηθήσει και να βάλουν στην θέση του τον κακό γείτονα που ακούει στο όνομα Τουρκία γιατί παράνομα και με τον τσαμπουκά μας παίρνει αυτό που θέλει μέσα από το δικό μας χωράφι

Και εμείς … ακόμη περιμένουμε … και θα περιμένουμε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους να μας … βοηθήσουν και να διώξουν τον κακό γείτονα από τα χωράφια μας.

Το όλο σκηνικό μου θυμίζει την παροιμία του σοφού λαού που λέει ότι όταν έχεις νύχια … ξύσου από μόνος σου και όπως αποδείχθηκε στην πράξη, τα τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ο Ελληνικός λαός που ψήφιζε αποτυχημένους πολιτικούς, δεν φρόντισε να περιποιηθεί τα νύχια του και τα έκοβε σαν καλό «παιδί» πότε των Γερμανών και πότε των Αμερικάνων και ξαφνικά, την ώρα που ο κακός γείτονας μας παίρνει το βιός, συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε  νύχια για να ξυθούμε.

Για να τελειώνει το μωχαμέτη, το έχουμε χιολιογράψει και χιλιοπεί. Τον Αμερικάνο, τον Ρώσο και τον Γερμανό, δεν τον ενδιαφέρει με ποιόν θα κάνει «μπίζνες». Τον ενδιαφέρει το κέρδος, το χρήμα και το χρήμα δεν έχει πατρίδα.

Άρα όλοι οι παραπάνω δεν έχουν πρόβλημα αν θα κάνουν οικονομικό «νταλαβέρι» με τους Έλληνες ή τους Τούρκους και κυρίως είναι βέβαιο ότι θα κάνουν δουλειές με τον ποιο «καπάτσο». Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει καπάτσος και κακά τα ψέματα όσο και να μην μας αρέσει σαν Έλληνες, ο Ερντογάν αποδείχθηκε στην συγκεκριμένη φάση πολύ ποιο καπάτσος από τις μετριότητες που κυβερνούν την Ελλάδα.

Τι πρέπει να γίνει;

Τα περιθώρια στενά και τα λόγια περιττά.

Στην προκειμένη περίπτωση ή κάνεις πόλεμος και προστατεύεις το χωράφι σου ή κάθεσαι και την τρως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και είναι γνωστό σε όλους ότι και εκεί οι Έλληνες πολιτικοί υστερούν και θα χάσουν κατά κράτος.

Πόλεμο λοιπόν και τα παίζεις όλα για όλα.