Θα ενισχυθεί με προσωπικό  και η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης;

Θα πιέσουν οι βουλευτές του νομού;

 

Προσπάθειες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι να ενισχυθεί με προσωπικό το Αστυνομικό Σώμα κάτι που όπως διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης άρχισε και υλοποιείται στην Αθήνα. Όμως θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δει και την επαρχία.

Απ’ όσο γνωρίζουμε σοβαρό πρόβλημα προσωπικού υπάρχει εδώ και χρόνια και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  λείπουν περίπου 80 άτομα για να συμπληρωθεί ο οργανικός πίνακας με το απαραίτητο προσωπικό και κάθε φορά αντί αυτός ο αριθμός να συμπληρώνεται, κάτι γίνεται την τελευταία στιγμή και ο αριθμός παραμένει ίδιος ενώ παράλληλα προστίθενται στους αστυνομικούς της Ξάνθης και πρόσθετα καθήκοντα γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Αν υπολογίσει κάποιος και τους αστυνομικούς που υπηρετούν μέσα στο επιτελείο και όχι στο δρόμο που είναι η φυσική τους παρουσία,  τότε σίγουρα η Ξάνθη αντιμετωπίζει πρόβλημα και όσο φιλότιμες και αν είναι οι προσπάθειες των Αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό αφού καθημερινά παρατηρούνται εγκλήματα όπως ληστείες, ναρκωτικά, παράνομοι μετανάστες.

Παράδειγμα η Τροχαία Ξάνθης που όλη της η δύναμη μετρά πέντε έως επτά ανθρώπους.

Αν υπολογίσει κάποιος ότι ο ένας πρέπει να μένει ως επιφυλακή και Αξιωματικός Υπηρεσίας, αν κάποιος είναι σε άδεια και υπολογιστούν τρείς βάρδιες υπηρεσίας για να καλυφθεί η Ξάνθη από την τροχαία, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί  πλέον δεν βλέπουμε στους δρόμους και την περιφέρεια της Ξάνθης προσωπικό της Τροχαίας.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα υπόλοιπα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Αποτέλεσμα τα κακοποιά στοιχεία από προβατικές περιοχές όπως Δροσερό και Εύλαλο να έχουν αποθρασυνθεί και να εγκληματούν χωρίς ενδοιασμούς.

Οι ληστείες και οι κλοπές στην Ξάνθη «χτύπησαν» κόκκινο και οι παραβατικές συμπεριφορές που οι περισσότερες δεν αναφέρονται έπιασαν «ταβάνι».

Καιρός λοιπόν οι βουλευτές του νομού να πιέσουν την πολιτική ηγεσία προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης με προσωπικό.