Στον κάλαθο των αχρήστων η ιδεοληψίες Γαβρόγλου. Δεν ιδρύεται νέα Νομική Σχολή στην Πάτρα με απόφαση της Κυβέρνησης

 

Την ικανοποίηση τους εκφράζει σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι κοινωνία της Θράκης με την πρόταση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην ιδρυθεί η 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα όπως είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου σε μία προσπάθεια να εξυπηρετήσει την εκλογική του πελατεία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καθώς και φορείς όπως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Θράκης, έδωσαν αγώνα για να μην ιδρυθεί 4η Νομική υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμωθεί η Νομική του ΔΠΘ. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας την  έκλεισαν για 15 ημέρες παρόλα αυτά ο κ. Γαβρόγλου ήταν ανένδοτος και ανυποχώρητος, ‘Έτσι ο νόμος 4610/2019 ψηφίστηκε ενώ  στις 4 Ιουλίου 2019, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ , στο οποίο προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το πρώτο της νομοσχέδιο ακυρώνει την ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα! 

Όπως έγινε γνωστό από τις δηλώσεις της νέας υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως διευκρίνισε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.