Ισκάν Σελήμ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πολεμικών τεχνών από την Ξάνθη, τώρα και παραγωγός ταινίας βραβευμένης από το Χόλυγουντ.

 

Με αφορμή την βράβευση της ταινίας μικρού μήκους από το Χόλυγουντ  σε συμπαραγωγή του master KRAV MAGA VIPER Ισκάν Σελήμ από την Ξάνθη, η δημοσιογράφος Γιάννα Λαζαρίδου του ENA CHANEL, φιλοξένησε στην εκπομπή ΜΑΖΙ τον ίδιο και τον ανεψιό του Λεό Σελήμ, επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή στις πολεμικές τέχνες.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα επιτεύγματα του δασκάλου πολεμικών τεχνών  KRAV MAG καθώς και την βράβευση της ταινίας μικρού μήκους.

Το KRAV MAGA VIPER σύμφωνα με τον Ισκάν Σελήμ, είναι μία πολεμική τέχνη που συνδυάζει πολλές πολεμικές τέχνες και ο πολύς χρόνος που απαιτήθηκε για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής καθώς και εκπαιδευτής παγκόσμια, εκπαιδευτών, τελικά τον δικαίωσε.

Η ιστορία ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια όταν στο «ΑΡΕΝΑ» του Αμβούργου έκανε πολύ μικρός πρωταθλητισμό στο MUAI THAI ώσπου γνωρίστηκε με Ισραηλινούς εκπαιδευτές και αυτό στάθηκε η αιτία να «μετακομίσει» στο Ισραήλ στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών όπου και αποφοίτησε σε 4 χρόνια. Ακολούθως έμεινε άλλα τρία χρόνια εκπαιδευόμενος  και εκπαιδεύοντας τελειοποιώντας την τεχνική του όπου και στους μεγάλους αγώνες στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το ανήσυχο πνεύμα του όμως και η διάθεση τελειοποίησης ακόμη περισσότερο της πολεμικής τέχνης μέσω γνωριμιών, τον στέλνουν στην Ρωσία στο ειδικό σχολείο της 3ης Ταξιαρχίας της ελίτ των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων  γνωστοί ως «πολεμικές μηχανές» για να εκπαιδευτεί ο ίδιος στις αντίξοες καιρικές συνθήκες της Βόρειας Ρωσίας αλλά και να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτές της (special Spetsnaz).

Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα φιλοξένησε φίλους από την Ρωσία παρουσιάζοντας την σχολή του στην Ξάνθη. Αυτό στάθηκε η αφορμή να μπει στον πρωταθλητισμό και ο ανεψιός του Λέο τον οποίο εκπαίδευε από μικρό παιδί για να κατακτήσει και αυτός με την σειρά του το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Από τότε ο Ισκάν Σελήμ ίδρυσε σχολές σε όλον τον κόσμο όπου και διδάσκεται η δική του τεχνική η οποία και είναι αναγνωρισμένη σε 120 χώρες.

Αυτή την στιγμή σε σκηνοθεσία της συζύγου του Χιλμιέ Χατζή ετοιμάζεται η μεγάλη συγχρηματοδοτούμενη ταινία με την στήριξη Γερμανών και Άγγλων.

Η εκπομπή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την Γιάννα Λαζαρίδου,  γνώστη του θέματος που παρουσίασε και φυσικά τις λιτές, καθαρές απαντήσεις από τους συνεντευξιαζόμενους Ισκάν Σελήμ και Λεό Σελίμ.

Ας δούμε την ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε ο Ισκάν Σελήμ και οι συνεργάτες του.