Μόνος ο Nόμος, ο Νομομόνος,
με τη ΡΑΜΣΑΡ αλαμπρατσέτα,
δρεπανηφόρο είναι άρμα,
ξυράφι σφάζει και μανσέτα…
Το ΒΕ or not to BE ? Νόμος ή Μόνος;
Αφιερωμένο στους ατελεύτητους χαρτογιακάδες, τους βολεμένους όλων των αποχρώσεων, τους διαδρομιστές πασών των υπηρεσιών όπως θα λέγαμε πασών των Ρωσιών, πασών των τερτιπιών, τους αναπόσπαστους των αποσπάσεων επί αποσπάσεων και βάλε…και βάλε…και βάλε…που έβαλαν στόχο μέσα απο τα υπουργεία άνευ υπουργών, ευθυνών και προγραμματισμών με νομικισμούς να εκλείψει κάθε μορφής ή τύπου οικονομικής φύσης δράση στις μήκους 23 χιλιομέτρων παραλίες του Νομού μας με τις 5 γαλάζιες σημαίες.
Επιτέλους τους ξεριζώσαμε…( Μουσταφά Κεμάλ 13 Αυγούστου 1923 ).
Επιτέλους τους αποτεφρώσαμε…( Σύγχρονες επιλογές )
Ποιούς;
Τους Ακρίτες.
Περηφάνειας το ανάγνωσμα.
Δεν είναι και λίγο εδώ που τα λέμε. Να προφασίζεσαι τα μύρια όσα για να τελειώνουν ακόμα κι αυτοί που έμειναν να δίνουν ψυχή, ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς με όλα τα μέλη της οικογένειας για να μπορέσουν να σταθούν, χρήματα, σθένος, θέσεις εργασίας, φόρους, εισφορές και βάλε…και βάλε…και βάλε…
Τελικά μήπως δεν ήταν ευλογία αλλά… something else οι Ακρίτες που πρέπει με κάθε τρόπο να διώκονται – αποπέμπονται;
Να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα όσο γρηγορότερα γίνεται, γιατί και η ΥΠΟΜΟΝΗ και οι ΑΝΤΟΧΕΣ και οι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ έχουν όρια, πέρα απο τα οποία είναι ανεξέλεγκτα όλα.
Στέλιο Μωραΐτη Πρόεδρε του ΕΒΕ άσε τα ευχολόγια. Βρόντηξέ τα. Kάντο όπως με το παραεμπόριο στη διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου, σε πολύ πιό διευρυμένη βάση.
Τι περιμένεις; Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Το φεστιβάλ Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου αριθμεί 62 χρόνια, απο δω μεριά κάποιες φιλότιμες προσπάθειες κατά καιρούς και τίποτε άλλο.
Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ, ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ, ο ΒΙΩΝ, ο ΑΝΑΞΑΡΧΟΣ, ο ΕΚΑΤΑΙΟΣ, ο ΑΣΚΑΝΙΟΣ…  όλη η παρέα των σοφών τα μαζεύει και φεύγει.
Έκαναν αίτηση για ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΥΣΗ.
Δεν αντέχουν άλλο την περιφρόνηση και δίπλα διάχυτο το φως των προβολέων.
Δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν κάθε μέρα τόσα χρόνια να υφίστανται το μαρτύριο του Σίσσυφου όσοι ακόμα επιχειρούν να σταθούν όρθιοι,  να συμβάλλουν στην ανάδειξη του τόπου.
Κοντά σ΄αυτά τώρα Λιμεναρχείο και Κτηματική για τη χαριστική βολή.
Καλό βόλι, παιδιά. Καλό βόλι.
Στέλιος  Αρσενίου