Κρίμα, δεν απάντησε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Τσιτιρίδης. Πώς η κακή αντιμετώπιση των μη αρεστών δημοσιογράφων από τους πολιτικούς, στερεί από τους πολίτες την … ποιότητα ζωής

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Οι σχέσεις της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας με τους τοπικούς ΑΡΧΟΝΤΕΣ είναι σχέσεις πολιτικού και ενημέρωσης. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο όμως, κάποιοι πολιτικοί το παρακάνουν όπως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ο οποίος μπερδεύει τα προσωπικά του απωθημένα με την δουλειά του ως πρώτου δημότη και φυσικά της ενημέρωσης δουλειά του Δημοσιογράφου που βρίσκεται στο δρόμο και όχι στην πολυθρωνάρα του και την δροσιά από το Air Condition  που πληρώνει ο Αβδηρίτικος Λαός από τον ιδρώτα του.

Στο δια ταύτα.

Γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης βρεθήκαμε στην οδό Δράμας για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ. Εκείνη την ώρα μας πλησίασε υπερήλικας συμπολίτης μας ο οποίος γνωρίζει την ιδιότητα μας  και με στενάχωρο, λυπημένο  ύφος, μας είπε ότι έχει μία ανιψιά – νέο κορίτσι – καθηλωμένη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι και το οποίο κορίτσι δεν έχει δει ποτέ θάλασσα και αποφάσισαν την επαύριον – σήμερα – να πάνε το κορίτσι τους στην παραλία, αλλά δεν γνώριζαν αν οι ράμπες προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ λειτουργούν.

Ποιος λοιπόν είναι αρμοδιότερος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα του πονεμένου συμπολίτη μας που απλά ήθελε να δώσει λίγη χαρά στο κατάκοιτο παιδί του; Φυσικά ο δήμαρχος του παραλιακού δήμου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης.

Καλέσαμε λοιπόν τον δήμαρχο Αβδήρων στο τηλέφωνο και προφανώς βλέποντας την κλήση μας δεν ευαρεστήθηκε να απαντήσει γιατί πολλές φορές του ασκούμε κρητική αγνοώντας προφανώς ότι η δημοσιογράφοι του μάχιμου ρεπορτάζ – σε αντίθεση με τους πολιτικούς – κινούνται στον δρόμο και συναντούν πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας όπου ο κάθε ένας έχει το προσωπικό του δράμα. Πράγματα προφανέστατα άγνωστα για τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη που από την ασφάλεια του δασκάλου μεταπήδησε στην ασφάλεια του ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ο κ. Γ. Τσιτιρίδης δήμαρχος του Δήμου Αβδήρων δεν απάντησε στην κλήση μας ούτε μας κάλεσε πίσω αν και πέρασαν 12 ώρες περίπου από την τηλεφωνική μας κλήση προκειμένου να ενημερωθεί ο δύστυχος γονιός αν μπορεί για πρώτη φορά στην ζωή του ανήμπορου παιδιού του, να το πάει στην θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης αντέδρασε μικρόψυχα, απέναντι στον δημοσιογράφο που του ασκεί κρητική και δεν του χαϊδεύει τα αυτιά λιβανίζοντας τον όλη μέρα.

Θα το καταλαβαίναμε αυτό αν ήταν ένας απλός πολίτης που δεν «χωνεύει» κάποιον συμπολίτη ή έχει διαφορές μαζί του.

Όταν όμως από τις αποφάσεις αυτού του ανθρώπου – δημάρχου- κρίνονται ζωές και η καθημερινότητα του λαού που εκπροσωπεί και συμπεριφέρεται μικρόψυχα τότε σίγουρα η μόνη λέξη που του αξίζει είναι η λέξη «αίσχος».

ΤΕΛΟΣ να υπενθυμίσουμε στον ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. Τσιτιρίδη ότι και οι γονείς με ανάπηρα παιδιά ψηφίζουν για να απολαμβάνει αυτός τα καλά της εξουσίας.