Έκκληση για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Β. Ηπείρου

 Η Ένωση αποστράτων Ξάνθης, ένα από τα  κύτταρα πατριωτισμού μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και του ωχαδερφισμού, δεν λησμονεί τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες και προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να τους ανακουφίσει.

Παράλληλα, κάνει έκκληση σε κάθε φορέα και πατριώτη με συνείδηση, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Στηρίξτε λοιπόν και μη λησμονείτε τα σκλαβωμένα αδέρφια μας που  ζούνε κάτω από την Χούντα της Αλβανικής Κυβέρνησης. 

Α.Π.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών αναφέρει σχετικά: 

            Η παρούσα έκκληση μας, απευθύνεται προς Αρχές, Θεσμούς, Ιδρύματα  Ενώσεις-Συλλόγους, αλλά  και ατομικά σε  όλους τους απανταχού Έλληνες.

 

Σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιήσουμε και φέτος με δύο (2) λεωφορεία το καθιερωμένο πλέον Προσκυνηματικό μας ταξίδι, στη Β. Ήπειρο, 22-26 Σεπ. ’19 (7ο από το 2015), κυρίως ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που αφού πολέμησαν γενναία, για την Ελευθερία της Πατρίδος στο Έπος του 1940-41,έπεσαν ηρωικά και έκτοτε αναπαύονται στα εκεί δοξασμένα χώματα, αλλά και για την ενίσχυση του εκεί γηγενούς Ελληνισμού.

 

Στο πλαίσιο των ταξιδιών αυτών, θα επισκεφθούμε, για πολλοστή φορά τέσσερα (4) Ελληνικά σχολεία που φοιτούν κυρίως Ελληνόπουλα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ): «Πνοή Αγάπης» ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, «ΟΜΗΡΟΣ» ΧΙΜΑΡΑΣ και ΚΟΡΥΤΣΑΣ, το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ. Στο φετινό μας ταξίδι εντάξαμε 3 ακόμη σχολεία :το Γυμνάσιο Λύκειο «ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΩΤΗΡΗ» και τα Δημόσια Ενιαία Σχολεία ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗΣ και ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙΟΥ.

 

Στις επισκέψεις οι μαθητές των σχολείων και οι καθηγητές, μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά, εκδηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους, για τον εξοπλισμό, τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που τους προσφέρουμε. Αισθάνονται ότι, εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με τις συχνές επισκέψεις μας, το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην περιοχή τους.

 

Τα ‘’δώρα’’, ήταν και θα είναι από προσφορές :Αρχών, Ιδρυμάτων, μελών της ΕΑΑΣ, συμπολιτών από την Ξάνθη, Φίλων του Παραρτήματος από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας όπως και από τους Ομογενείς μας από το Τορόντο του ΚΑΝΑΔΑ, οι οποίοι διαχρονικά μας ενισχύουν με σημαντική βοήθεια..

 

 

Οι διευθυντές των σχολείων, σε επικοινωνία μας, παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε σχολικά είδη. Συγκεκριμένα, κατά σχολείο:

 Α.«9-χρονο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ,

(Στο σχολείο φοιτούν 131 μαθητές της ΕΕΜ και έχει τις περισσότερες ανάγκες)

  • Ένα (1) laptop (επεξεργαστή i5-4GB– Σκληρός δίσκος 500 GB) : 440 €.
  • Ένα (1) Εκτυπωτή LASER.           Κόστους:  230 €.
  • Mελάνια για εκτυπωτή CANON MG2450 ( μαύρο και έγχρωμο) και toner για φωτοτυπικό KONICA MINOLTA bizhub     Συνολικού κόστους : 135 €.

Β,Γ. Σχολεία «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» (ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ και ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ).

(Σχολεία υπό την εποπτεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστασίου, στα οποία φοιτούν στην πλειοψηφία τους μαθητές της ΕΕΜ).

Δ. Γυμνάσιο – Λύκειο «ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΩΤΗΡΗ» (ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ)

(Στο σχολείο φοιτούν 125 Ελληνόπουλα της ΕΕΜ).

Μελάνια για εκτυπωτή : MS 312 dn και HP laser jet MFPM 181fw( 4 χρώματα). Συνολικού κόστους                                                                  : 260 €.

15 Ιστορικοί -Γεωγραφικοί Χάρτες (πανόδετοι 1,40χ1,50)  : Κόστος 600 €

Ε. 9 Τάξιο Δημοτικό Ελληνικό Σχολείο «ΟΜΗΡΟΣ» στην ΚΟΡΥΤΣΑ

(στο σχολείο φοιτούν 430 μαθητές στο δημοτικό και 75 στο νηπιαγωγείο)

Μελάνι για εκτυπωτή RICOH Aficio 2075.           Συνολικού κόστους: 80 €.

ΣΤ.Ζ. Ενιαία Σχολεία ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙΟΥ και ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗΣ

( Είναι Δημόσια σχολεία στα οποία το 90% των Μαθητών είναι της ΕΕΜ)

Μελάνια εκτυπωτών :XEROX Phaser 3260, LEXMARK MS 312 dn, TOSHIBA studio 307 .                                   Συνολικού κόστους: 360€.

Υλικά κοινά και για τα 7 σχολεία                                                                 

  • Γραφική ύλη [Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες. μαρκαδόρους (για λευκούς πίνακες) και αντίστοιχα μελάνια για το γέμισμα τους, κ.λ.π).
  • Μπάλες– Αθλητικά Είδη κλπ:. Προμήθεια συνολικά 65 μπάλες για τα 7 σχολεία:. (3 από κάθε είδος Ποδοσφαίρου-basketvolley,κλπ). Κόστος 950 .

 

Υπεύθυνος: Ο Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. :+30 6937409943.

 

Παρακαλούμε για την οικονομική (ή σε είδος) βοήθεια σας, για την προμήθεια και επίδοση των όλων παραπάνω ειδών (που προεκτιμούνται συνολικά στα 4000 €) και σε θετική περίπτωση, για την ενημέρωσή μας, μέχρι 10 Σεπ.2019.

 

Δεκτές προσφορές με κατώτατο όριο τα 10 €, στα Γραφεία μας, όπου υπάρχει σχετική Κατάσταση Εισφορών ή κατάθεση στον Τραπεζικό. Λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ :IBAN: GR 07017 16120 0066 1213 1621 083. (Δικαιούχος Iωάννης Κουτσαϊμάνης).

 

Τα είδη που θα αγοραστούν παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναγράφονται οι δωρητές.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

Το πρόγραμμα με όλες τις λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας: www.eaasxantghis.gr

Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με εκτίμηση

 

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος

(69371009100)