Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Ένταλμα  Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

 

Συνελήφθη χθες (12-6-2019) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επίσης καταδικαστική απόφαση για απλή σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη βραδινές ώρες της 15/16-6-2019, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (11-6-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (18-6-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό τους, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 28 και 22 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης και στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν. Ο 28χρονος οδηγός του ενός με συνοδηγό τον 22χρονο, ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (14-5-2019) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 42χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα εισήλθε στην Επαρχιακή οδό Αρριανών – Φιλύρας, όπου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε έκτος της οδού, ενώ ο 33χρονος οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οκτώ (8) διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν την 16 και 17-6-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 67, 41 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα εννιά (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας το καταπάνω όχημα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στον οικισμό Σιδηρού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, όπου στον κόμβο Μέστης ο οδηγός του το ακινητοποίησε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος και ο 22χρονος κατηγορούνται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 41χρονος και για αντίσταση, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.