ΚΑΒΑΛΑ: Σύλληψη ενός ζευγαριού με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 11.050 ευρώ

 Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει και διακινεί ναρκωτικά στο νομό Καβάλας.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κινούμενοι προς την Καβάλα και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 33χρονος οδηγός δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, το όχημα εισήλθε σε αγροτική οδό της Νέας Περάμου, όπου ακινητοποιήθηκε και ο 33χρονος επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.340,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 5,2 γραμμαρίων και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 33χρονου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό οικιακής ηλεκτρικής συσκευής το χρηματικό ποσό των 10.450 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 33χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4.340,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 11.050 ευρώ, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) τετράδιο και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.