Μία όαση απόλαυσης στην καρδιά της Ξάνθης.

Ξεκινώντας από τον καφέ, από νωρίς το πρωί,  φτάνεις μεσημεράκι στο τσίπουρο με εκλεκτούς μαγειρεμένους μεζέδες  και αργά το βράδυ ένα ποτό σε συντροφεύει,  πριν τον ύπνο. Αν είσαι νυχτόβιος δεν έχει. Πάς αλλού για να συνεχίσεις την βραδιά σου.

 

Το πρωί μερακλίδικος καφές από την Ελευθερία και προετοιμασία για τα μεζεδάκια του μεσημεριανού τσίπουρου που σερβίρει με μαεστρία η Γεωργία και φυσικά το βράδυ μπύρα ή ποτό που σερβίρει η Βαλέρια.

Κυρίως όμως είσαι στο παρά 5΄ γιατί τα προλαβαίνεις όλα. Όπως π.χ. Λίγο πριν ξεκινήσεις την δουλειά περνάς παρα πέντε και πίνεις το καφεδάκι σου.

Λίφο μετά το μεσημέρι στο διάλυμα της δουλειάς περνάς από το παραπέντε καιπίνεις το τσιπουράκι σου με μαγειρευτούς μεζέδες και κρύο πιάτο από το αφεντικό του μαγαζιού και βασίλισσα της κουζίνας, Ελευθερία.

Και αργά το  βράδυ κουρασμένος μετά την δουλειά περνάς από το παρά πέντε, πίνεις την παγωμένη μπύρα σου ή το ποτό σου και μετά για … ύπνο ή συνεχίζεις την βραδιά σου κάπου αλλού. Το παραπέντε κλείνει νωρίς το βράδυ. Και όλα αυτά στο παρα πέντε για την δουλειά, για την συνάντηση για την χαλάρωση. Παρά πέντε και είσαι μέσα.