Την «πάτησε» ο Θ. Κριτσίνης – Έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο μειονοτικό στοιχείο

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Θανάσης Κριτσίνης που ήρθε δεύτερος με 45,58% και 5.304 ψήφους έναντι του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη που κέρδισε τον δήμο με 54,42% και 6.332 ψήφους, την πάτησε.

Την πάτησε γιατί δυστυχώς, για τους υποψηφίους δημάρχους όλων των δήμων πλην δήμου Μύκης, οι μειονοτικοί ψήφοι δεν είναι «δεμένοι».

Είναι ψήφοι που έχουν «υποχρεώσεις» σε κέντρα εξουσίας παράκεντρα και άρα ελεγχόμενα και αυτοί οι κρίσιμοι ψήφοι αποδεσμεύονται μόνο αν συμφωνούν με τις δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου όπως καλή ώρα με τον Μ. Τσέπελη στον δήμο Ξάνθης.

Την πάτησε ο Θανάσης Κριτσίνης γιατί έδωσε μεγαλύτερη, απ’ όση έπρεπε βαρύτητα στους μειονοτικού ψήφους, αδιαφορώντας για τους πλειονοτικούς οι οποίοι στο κάτω της γραφής, σαφέστατα και θα επιλέξουν τον δήμαρχο ο οποίος και θα τους πλησιάσει και κυρίως θα μπορεί να συνεννοηθεί μαζί τους.

Ο Θανάσης Κριτσίνης  υπολόγισε ότι είχε μακριά ή διασπασμένους τους πλειονοτικούς ψήφους, γιατί προφανώς τους θεωρούσε χαμένους, έδωσε  μεγαλύτερη βαρύτητα στον «γιακά».

Κοινώς την «πάτησε». Παρόλα αυτά, στην ανακοίνωση που κοινοποίησε στο Facebook αποδέχεται την ήτα του και δηλώνει ότι θα είναι παρών στα αυτοδιοικητικά τικτόμενα του δήμου Αβδήρων.

 

Άβδηρα Όλοι μαζί μπορούμε

 

Μήνυμα του Αθανάσιου Κριτσίνη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι πολίτες του Δήμου Αβδήρων έκαναν την επιλογή τους και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι.
Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις, με ειλικρίνεια και με αποκλειστικό γνώμονα το όνειρό μας για ένα καλύτερο Δήμο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια : τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τους άξιους υποψηφίους του συνδυασμού μας, και τέλος τους στενούς μου συνεργάτες και την οικογένεια μου που στάθηκαν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα.
Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ, στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει.
Με την πρώτη παρουσία μας και χωρίς καμία κομματική βοήθεια, καταφέραμε να διεκδικήσουμε το Δήμο, σε δύο διαδοχικές Κυριακές.
Θα παραμείνουμε πιστοί στο στόχο μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο για το Δήμο μας.
Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε.
Αθανάσιος Κριτσίνης