Εκλογές Ξάνθη – αποχή  και ο μύθος του «αστικού ιστού»- ο βασιλιάς απέθανε ζήτω ο βασιλιάς

«Χθες πέθαναν πολλοί «βασιλιάδες» -και δεν μπορώ να πω ότι εκφράζω τη θλίψη μου για όλους- και θα ορκιστούν άλλοι τόσοι. Μόνο που δυσκολεύομαι να αναφωνήσω «ζήτω» για τους καινούργιους». (ρήση).

 https://www.facebook.com/xanthipress.gr/videos/1138191903032959/

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Άλλη μία εκλογική διαδικασία έλαβε τέλος στην Ξάνθη, την πόλη με τα 1000 χρώματα που όπως δείχνουν τα πράγματα βαδίζουν ολοταχώς στα χρώματα του γκρι.

Ένας δήμαρχος έφυγε, ένας άλλος έρχεται.

Η αποχή είχε τον πρώτο λόγο.

Το Τουρκικό Προξενείο είχε τον πρώτο λόγο.

Το Δροσερό είχε τον πρώτο λόγο.

Οι ξανθιώτες χωρικοί που ξαφνικά βρέθηκαν πριν από είκοσι  χρόνια με ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης – ιδιόκτητο – μετονομάστηκαν σε «αστικό ιστό», αυτοί δεν είχαν λόγο και γιατί να έχουν λόγο. Μήπως ο «αστικός ιστός» ήταν δικός τους;

Ποια σχέση μπορεί να έχει ο άνθρωπος που από το χωριό του βρέθηκε στον «αστικό ιστό»;

Έγινε αστός;

Ήταν αστός;

Αφού η ψυχή του είναι ακόμη στο χωριό άρα ουδεμία σχέση έχει με τον «αστικό ιστό» τη πόλης που όπως δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα αδιαφόρησε.

Το δυναμικό αποτέλεσμα  που έφεραν οι Δροσερίτες, οι Κιμεριώτες και οι Πουρναλικιώτες, ήταν αδύνατο,  ο «αστικός» ιστός να ισοφαρίσει.

Ήταν αδύνατο να καλύψει την διαφορά των 600 ψήφων. Και δεν είχε λόγο να το κάνει.

Απλά ο «αστικός ιστός», ακολούθησε την φορά των πραγμάτων  και επέτρεψε στα περίχωρα της Ξάνθης να τον διοικήσουν.

Μα δεν είναι αστικός ιστός αυτός που από καλή τύχη και αξιοσύνη απέκτησε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ή πολλά.

Γιατί να τον νοιάξει η Ξάνθη;

Ας την διοικήσουν οι Δροσερίτες οι Κιμεριώτες και το Πούρναλικ.

Αστικό ιστό η Ξάνθη δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ αστική συνείδηση.

Άρα ορθώς κέρδισε ο Μ. Τσέπελης την Ξάνθη, ορθώς είναι δήμαρχος της Ξάνθης, ορθώς εκτόπισε τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που στα πέντε χρόνια της διοίκησης του δήμου, δεν βγήκε μία βόλτα στο Δροσερό, στα Κιμέρια, στην περιφέρεια του δήμου και άρα ορθώς ο Μ. Τσέπελης τους πήρε στο «μπίρι – μπίρι», έσπρωξε λίγο την ιστορία και ο Ψευτομουφτής απ’ ότι μαθαίνουμε, να’ σου στο προσκήνιο αι ο κ. Ζειμπέκ (από πέρσι το καλοκαίρι ο κ. Ζειμπέκ στο Πούρναλικ μιλούσε με υποψήφιο του Μ. Τσέπελη και οργάνωναν τις εκλογές). Όσο δηλαδή ο δήμος Ξάνθης ταλανίζονταν από τις αποχές των συμβούλων και τις γκρίνιες και τις κουτοπονηριές του απερχόμενου δημάρχου, οι άνθρωποι του Μ. Τσέπελη προετοίμαζαν το έδαφος με συνεργασίες που θα του έδιναν πρωτιά και αυτό έκαναν).

Όπως φάνηκε στην πορεία των εκλογών πολλοί πόνταραν σε έναν αστικό ιστό  που δεν υπάρχει, σε έναν αστυκο ιστο που δεν νοιάζεται σε έναν «αστυκό ιστό» που δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει την επέλαση των «βαρβάρων».

«Ο βασιλιάς απέθανε ζήτω ο βασιλιάς».