Ισκάν Σελήμ: Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός μας. Αν δεν κερδίσουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να κερδίσουμε ούτε τον αντίπαλο μας.

Μετά την πετυχημένη παρουσία του Ξανθιώτη Παγκόσμιου Πρωταθλητή πολεμικών τεχνών Ισκάν Σελήμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου έφερε στην γενέτειρα του το χρυσό κύπελλο και την ζώνη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή KRAV MAGA VIPER η XanthiTimes.gr συναντήθηκε μαζί του σε μία συζήτηση – συνέντευξη.

Ό ίδιος αυτοσυστήνεται και μιλά με περηφάνια για την γενέτειρα του την Γλαύκη της Ξάνθης.

 

Ονομάζομαι Ισκάν Σελήμ. Είμαι από την Ξάνθη, το χωριό Γλαύκη. Μεγάλωσα στην Γερμανία και στο Ισραήλ. Με τις πολεμικές τέχνες ασχολήθηκα από πολύ μικρός και λίγο μετά την ακαδημία των πολεμικών τεχνών του Ισραήλ στο Τέλ Αβίβ εκπαιδεύτηκα και στον Ρώσικο Στρατό  στην Σαμάρα για δύο χρόνια. Αργότερα, όταν παντρεύτηκα, γύρισα στην χώρα μου την Ελλάδα και άνοιξα τις σχολές μου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η τεχνική του εκπαιδευτή εκπαιδευτών των πολεμικών τεχνών ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπου με française ανοίγει η μία σχολή μετά την άλλη εκτός από την Ελλάδα σε όλες της γωνιές του κόσμου

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ: Έχω σχολές όπου διδάσκετε η τεχνική μου στην Ξάνθη, Καβάλα Δράμα, Θεσσαλονίκη Αθήνα, Έδεσα και 5 σχολές στην Γερμανία στην Τσεχία και Πολωνία. Έχω φτάσει μέχρι το Μαϊάμι, Τουρκία.  Η Σχολή μου είναι française και συνέχεια ανοίγω νέες σχολές  και εκπαιδεύω μόνο εκπαιδευτές.

Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς απέκτησε αυτήν την δυνατότητα να είναι ο παγκόσμιος εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών όχι σε μαθητές, αλλά σε εκπαιδευτές μαθητών.

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ: Τελείωσα για τέσσερα χρόνια  την ακαδημία στο Ισραήλ. Μετά την ακαδημία, γνωρίστηκα με έναν Ρώσο Πρωταθλητή που ήρθε στο Ισραήλ και ποιο συγκεκριμένα στο Τέλ Αβίβ  για να ανταλλάξουν τεχνικές και μετά την γνωριμία μου με τον Ρώσο εκπαιδευτή, πήγα για δύο χρόνια στην Ρωσία ως επικεφαλής εκπαιδευτής στο KRAV MAGA VIPER. Από τότε κινούμε στις σχολές σε  όλον τον κόσμο μεταδίδοντας αυτήν την τεχνική αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών. Ανοίγουν σχολές με το δικό μου σήμα και στις σχολές με βάση το française εκπαιδεύουν τους αθλητές και μαθητές μόνο τις δικές μου τεχνικές βάση συμβολαίων. Κάθε χρόνο περνάνε οι εκπαιδευτές των σχολών από εμένα ή εγώ πηγαίνω στις έδρες των σχολών τους και αφού τους εξετάζω, αποφασίζω αν θα ανέβουν ή όχι επίπεδο. Μάλιστα το καλοκαίρι, περιμένω εκπαιδευτές από πέντε κράτη στην Ξάνθη για να ανανεώσουν το επίπεδο τους και να πάρουν άλλο ένα. Δεν είναι δυνατόν ο εκπαιδευτής να διδάσκει για πάνω από πέντε χρόνια με το ίδιο επίπεδο και άρα πρέπει να ανέβει επίπεδο για να συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μαθητές ή την ομάδα του και σε νέες τεχνικές.

Του ζητήσαμε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μας που έλεγαν ότι στην Γερμανία ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των εκπαιδευτών της αστυνομίας και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ: Στην Γερμανία έχω εκπαιδεύσει τους ανώτερους σωφρονιστές και φυσικά τους ανώτερους αστυνομικούς το 2018 και συνεχίζω να εκπαιδεύω Σωματοφύλακες για την φύλαξη των V.I.P.

Τέλος ζητήσαμε να μας πει δύο κουβέντες για την μητρική σχολή που βρίσκεται στην Ξάνθη και για την παγκόσμια πρωτιά του στο Πρωτάθλημα που οι αγώνες διοργανώθηκαν στο Αννόβερο της Γερμανίας. 

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ: Η Έδρα μου είναι στην Ξάνθη και φυσικά συμμετέχω σε αγώνες. Το 2015 συμμετείχα σε παγκόσμιο Πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών όπου υπήρχαν αθλητές από 120 κράτη. Τα κατάφερα και βγήκα πρώτος και βραβεύτηκα από τον Μπάρακ Ομπάμα σαν ο καλλίτερος του κόσμου στην αυτοάμυνα και κλήθηκα και πάλι το 2018 και βγήκα ο καλλίτερος της χρονιάς στις πολεμικές τέχνες. Φέτος, ξαναέγινε το παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις 25 Μαΐου στην Γερμανία στο Αννόβερο και κράτησα και πάλι την πρώτη θέση. Αυτή τη φορά πήγα με τον ανεψιό μου αγωνιστήκαμε εγώ και αυτός και καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους master των πολεμικών τεχνών. Δεν υπήρχαν αθλητές, μόνο master των πολεμικών τεχνών και φέραμε στην Ελλάδα το παγκόσμιο κύπελλο, το χρυσό μετάλλιο και την παγκόσμια ζώνη. Έχω τις καλλίτερες εικόνες όταν εκπαίδευσα τους εκπαιδευτές του Γερμανικού Στρατού και της Αστυνομίας και στις 11 Ιουλίου αυτού του χρόνου, με ξανακάλεσαν για να εκπαιδεύσω τους εκπαιδευτές τους στην αυτοάμυνα.Παράλληλα, συνεχίζω να ανοίγω σχολές και να εκπαιδεύω τους εκπαιδευτές που και αυτοί με την σειρά τους εκπαιδεύουν τον δικό τους κόσμο. Το προσεχές διάστημα, ετοιμάζομαι να ανοίξω την Σχολή Πολεμικών Τεχνών στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Είναι καλό ο πολίτης να γνωρίζει τουλάχιστον τις βασικές αρχές τις αυτοάμυνας γιατί αποδεδειγμένα χρειάζεται. Η  δική μου τεχνική είναι παγκόσμια αποδεκτή και είναι πρώτη στην αυτοάμυνα. Διδάσκει όπλα μάχης, κάτω έδαφος, με αντικείμενα, που ο άλλος μπορεί να αυτοπροστατευθεί και η τεχνική μας δεν έχει κάτι που να λείπει στο επίπεδο της αυτοάμυνας. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα αυτοπροστασίας. Επίσης πρέπει να πω ότι εκπαιδεύω και για τους αγώνες αθλητές και στις πέντε Μαΐου δική μας αθλήτρια που έπαιξε με την Βουλγαρία μας έφερε στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς  και άλλοι πολλοί αθλητές στους αγώνες Βουλγαρίας Ελλάδας,  έφεραν τις πρώτες θέσεις. Προσπαθώ να σπρώξω τα παιδιά μας στον αθλητισμό και στο καλό δρόμο μακριά από ουσίες που απλά τους καταστρέφουν πρέπει να σημειώσω ότι και στην μητρική σχολή μου που είναι εδώ στην Ξάνθη εκπαιδεύω τα Ξανθιωτόπουλα όπου διακρίνω ότι υπάρχει δυνατότητα να διακριθούν.