Μαρία Τσιακίρογλου: Είμαι στην διάθεση το κόμματος – Απαράδεκτη η αποχή

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα τον ευρωεκλογών σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης και στέλεχος της ΝΔ στην Ξάνθη και εν δυνάμει υποψήφια βουλευτή, οφείλετε όπως αναφέρει στην δυσαρέσκεια του κόσμου όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανάλγητη κυβέρνηση  δεν είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο: «Βασίστηκε στις επιδοματικές πολιτικές, βασίστηκε στην αφαίμαξη – υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Άλλωστε οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι έχασα από την μεσαία τάξη και εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μεσαία τάξη δεν είναι μόνο ο ελεύθερος επαγγελματίας αλλά ο συνταξιούχος, ο δημόσιος υπάλληλος, είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος, οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται και όλες οι τιμές αντιστρόφως ανάλογα να αυξάνονται ενώ η φορολόγηση να διογκώνεται με αποτέλεσμα την αφαίμαξη»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν μία προσωπική Νίκη του Κ. Μητσοτάκη;

 

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Θεωρώ ότι η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν μία προσωπική νίκη του Κ. Μητσοτάκη και των ανθρώπων του οι οποίοι απαρτίζουν την ομάδα του όσο και οι απλοί στρατιώτες της παράταξης. Θεωρώ ότι ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο αγώνα να φέρει το κόμμα στις πρώτες θέσεις, γύρισε όλη την Ελλάδα ξανά και ξανά, κάθε χωριό.  Δεν άφησε σπιθαμή για σπιθαμή.  Η προσωπική επαφή με τον κόσμο, η αμεσότητα του και ευτυχώς όχι ο λαϊκισμός. Δεν τον είδαμε να λαϊκίζει, να τάζει πράγματα τα οποία δεν είναι εφικτά σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μόνο λαϊκίζει, δημαγωγεί και προσφέρει ουσιαστικά φρούδες ελπίδες στον κόσμο και κυρίως στην δική μου γενιά. Νομίζω ότι το μεγάλο στοίχημα το οποίο καλείτε να διαχειριστεί  την επόμενη των εκλογών η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, είναι η ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα όλων των Ελλήνων και κυρίως επιστροφή στον τόπο όλων των νέων. Να βρεθούν τα κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι στην χώρα τους αλλά και αυτοί που σκέφτονται να φύγουν από την χώρα, να δοθούν κίνητρα να μείνουν. Είμαστε μία χώρα γερόντων  και δεν διαφαίνεται η ελπίδα για αύξηση της γεννητικότητας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εθνικές εκλογές η Μαρία Τσιακίρογλου είναι έτοιμη;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι έτοιμη, έχω δηλώσει ότι είμαι στρατιώτης του κόμματος, έχω θέση εαυτόν στην κρίση του κόμματος και από εκεί και πέρα, περιμένω ενόψει των δρομολογουμένων εξελίξεων για τις Εθνικές Εκλογές οι οποίες έχουν προκηρυχτεί. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι εμείς οι πρωτοεμφανιζόμενοι ή αυτοί που επιθυμούμε να είμαστε στα ψηφοδέλτια, θα πρέπει να έχουμε την «μπάλα» χαμηλά μέχρι να γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση ψηφοδελτίων νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να λέει με βεβαιότητα ότι εγώ είμαι υποψήφιος βουλευτής. Είναι ακραίο και θα πρέπει να το πω πολλές φορές. Η «μπάλα» πρέπει να είναι χαμηλά.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή ακούγονται διάφορα ονόματα. Τι λέτε για αυτό;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Είναι επιθυμητό από την στιγμή που υπάρχει ένα ρεύμα προς την ΝΔ και διαφαίνεται ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση να υπάρχει μεγάλη μαζικότητα και ζήτηση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλετε να πείτε ότι όταν η ΝΔ ήταν στα «κάτω» της δεν θα υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρων και τώρα που κάποιοι «μυρίστηκαν» ότι η ΝΔ οδεύει προς την κυβέρνηση το ενδιαφέρων πολλών για το ψηφοδέλτιο έχει αυξηθεί κατακόρυφα;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Όταν γενικά σε κάθε παράταξη υπάρχει ρεύμα εξουσίας αυξάνονται πάντα οι ενδιαφερόμενοι. Όταν μία παράταξη έχει μειωμένα ποσοστά και αυτό δεν αφορά μόνο την ΝΔ, αφορά όλα τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ατονεί και τον ενδιαφέρων για πολλούς και διάφορους λόγους.  Αλλά έτσι παίζετε γενικότερα το παιγνίδι της εξουσίας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περιφερειακές εκλογές. Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας είναι αυτό.  Τι βλέπετε στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Η ΝΔ κατέβασε τον Χ. Μέτιο με επίσημο χρίσμα ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, θεωρώ ότι υπάρχει μία καλή διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων για την περιφέρεια. Καλώ λοιπόν όλον τον κόσμο να σκεφτεί ορθολογικά και να πάει να στηρίξει  την υποψηφιότητα του Χ. Μέτιου. Είναι ένας άνθρωπος νέος, ικανός και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, θα δουν ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει τον τόπο του, θέλει να προσφέρει στον τόπο του και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Περιφερειάρχες είναι μίνι υπουργοί και θα πρέπει να μπορούν την επόμενη μέρα να συνεργαστούν με την κυβέρνηση. Και πιστεύω ότι ο ποιο κατάλληλος για να το πράξει είναι ο Χ. Μέτιος. Έχει 16 χρόνια αυτοδιοικητικός. Σαφώς και θα υπάρχουν διαφωνίες. Θεωρώ ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ηγέτης. Είναι ήρεμος, πράος, συνεπής και ειλικρινής είναι σοβαρός και στην δουλειά του αλλά και στις συζητήσεις που κάνει με τους συνεργάτες του.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεται ότι ο Χ. Μέτιος με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα καταφέρει να πάει την περιφέρεια ένα βήμα ποιο μπροστά;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Είμαι βέβαιη.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ξάνθη. Μεγάλη αποχή. Πώς το σχολιάζεται;

 

Μ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Απαράδεκτο για τον αστικό πληθυσμό. Καλώ την δικιά μου γενιά να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει να ψηφίσει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιον συγκεκριμένο;

 

Μ. ΤΣΙΚΙΡΟΓΛΟΥ: Όχι. Απλά να πάνε να ψηφίσουν. Όταν θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες και θέλουμε να ασκούμε κρητική θα πρέπει πρώτα να έχουμε ψηφίσει.