Γράφτα και … κλάφτα

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΟΧΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΗ Η ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΝΑ ΣΕ … ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ;

Εδώ ήμαστε. Φτάσαμε στο και πέντε και οι πέτρα που έριξαν οι Ξανθιώτες σε αυτές τις εκλογές, δεν γυρνάει πίσω και για τα επόμενα τέσσερα  χρόνια θα πρέπει ο Ξανθιώτικος Λαός να έχει δήμαρχο τον Δημαρχόπουλο ή τον Τσέπελη και άντε να βρεις άκρη.

Ο ένας νομίζει ότι είναι σε αίθουσα διδασκαλίας και ο άλλος στο παζάρι διαλαλώντας την πραμάτεια του.

Ο ένας θα συνεχίσει να βάζει τον κανονισμό κάτω και θα μετράει τα χιλιοστά της ασφάλτου με το υποδεκάμετρο και ο άλλος θα είναι όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω.

Τελικά ο Θεός, εδώ και πολλές δεκαετίες, ξέχασε την Ξάνθη ή οι Ξανθιώτες ξέχασαν τους … Ξανθιώτες.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ Τα «ήθη και έθιμα» των Ξανθιωτών

 

Τελείωσαν οι εκλογές, περπατάμε ήδη την Τετάρτη και επίσημα ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι θα εκπροσωπήσουν και ποιους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης.

Για μία ακόμη φορά βγήκαν τα ίδια συμπεράσματα.

Μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει στο φεγγάρι κάθε βδομάδα για βόλτα, όμως εμείς οι Ξανθιώτες εκεί, πιστοί στα ήθη αι έθιμα σε κάθε εκλογές αραχτοί στον καναπέ μας και αυτό μου θυμίζει έναν γείτονα στο Πούρναλικ που έκλεινε με τους κάδους απορριμμάτων τους δρόμους και άνοιγε την μουσική του στην διαπασών… Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά κάποιοι, λεφτά για μεροκάματο μπορεί να μην έχουν, όμως για ηχοσυστήματα που θα τα ζήλευαν οι καλλίτερες πίστες των Αθηνών και που είναι ικανά να σου σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών σου, βρίσκουν.

Όταν κάποτε είπα στον μερακλή γείτονα που είχε ντάλα μεσημέρι, την μουσική στην διαπασών να την χαμηλώσει γιατί στο σπίτι κοιμόταν ο εγγονός μου και ο ανήμπορος αδερφός μου, τι μου είπε λέτε ο αγαπητός γείτονας. «Ρε φίλε, γιατί προσπαθείς να μας χαλάσεις τα ήθη και τα έθιμά μας»;

Με αφορμή λοιπόν φίλες και φίλοι αυτό το γεγονός, θυμήθηκα τα «ήθη και έθιμα» των Ξανθιωτών.

Εμείς οι Ξανθιώτες λοιπόν, έχουμε ένα έθιμο κάθε τετραετία, εξαιρουμένης αυτής που ήταν πενταετία, αφήνουμε τους άλλους να ψηφίζουν και μετά παραπονιόμαστε γιατί ο Στυλιανίδης, ο Δημαρχόπουλος και οι λοιποί «σωτήρες» της Ξάνθης δεν είναι καλοί δήμαρχοι.

Τι του λες τώρα του γείτονα που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους, γιατί αν δεν το ξέρετε, ο νόμος, μέσα σε οικισμό,  επιτρέπει να κάνεις φασαρία μέχρι 55 ντεσιμπέλ, δηλαδή όση φασαρία κάνει ένας καλά συντηρημένος κινητήρας ενός αυτοκινήτου και άρα για να βγεί δήμαρχος στην Ξάνθη, ψηφίζουν οι Ξανθιώτες και ο νοών νοείτω.

Έτσι και εμείς οι Ξανθιώτες που θέλουμε να βγάζουν δήμαρχο το Δροσερό, το Πούρναλικ, τα Κιμέρια και ο κάθε «επαναπατρισμένος» Πουρναλικιώτης, το’ χουμε έθιμο,  αλλά θέλουμε να γκρινιάζουμε κιόλας γιατί δεν είναι καλοί δήμαρχοι. Βέβαια όταν έχεις τον Τσέπελη να λέει στο Δροσερό ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν τους γάμους τους, όπου και όποτε θέλουν τι περιμένεις. Έτσι πλέον και σύμφωνα με το οκ της επόμενης, αν θα είναι, δημοτικής αρχής και σύμφωνα με το μέχρι τώρα ήθη και έθιμα τους που δεν έχει σημασία αν ρημάζουν την ψυχολογία των Ξανθιωτών και μία αστυνομία ανήμπορη, λόγω … δημοκρατίας να αντιδράσει … τι να πει κανείς. Μαζέψτε τα να πάμε σε άλλη πόλη ή την άλλη φορά να ψηφίσουμε αλλιώς.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ η έκπληξη και το μετέωρο βήμα του πελαργού των Ξανθιωτών

 

Ποιος λοιπόν το περίμενε, ότι ο Γιάννης Παπαχρόνης και τα παιδιά που πίστεψαν σε αυτόν να κάνουν την έκπληξη και να βάλλουν τα γυαλιά στον Δημαρχόπουλο με ένα καλό «μπάτζετ», στον Τσέπελη με ένα πολύ καλλίτερο «μπάτζετ» και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ με ένα τεράστιο και βολεμένο πολιτικό «μπάτζετ»;

Αυτό δείχνει ότι οι Ξανθιώτες κάτι πήγαν να κάνουν αλλά το άφησαν στην μέση κάτι σαν … το μετέωρο βήμα του πελαργού.

 

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ Τον αδίκησαν σφοδρά οι Ξανθιώτες

 

Και δεύτερο μετέωρο βήμα του πελαργού έκαναν οι Ξανθιώτες αδικώντας στην κυριολεξία τα παιδιά τους.

Κάτι τέτοιο έκαναν και με την παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη που τα έβαλε με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της πόλης και του νομού, που χτύπησε γροθιά στο ντουβάρι και τα παιδιά της  παράταξης του, έδωσαν ψυχή, κόπο και δύναμη, για να αποτινάξουν το πολιτικό σύστημα στην Ξάνθη που κατάντησε καθεστώς … αλλά οι Ξανθιώτες, αντί να το εκτιμήσουν τους άφησαν στα κρύα του λουτρού.

Εκείνο που εμείς έχουμε να πούμε στα παιδιά της παράταξης του Πασχάλη Λύρατζη είναι ότι καλώς τα έβαλαν με το σύστημα, άσχετα αν αυτό τους στοχοποίησε, όμως, θα πρέπει να νοιώθουν δυνατοί γιατί ένας σοβαρός αριθμός Ξανθιωτών τους στήριξε χωρίς να λογαριάσει ότι χτυπάνε γροθιά στο ντουβάρι.

Να είναι βέβαιοι ότι με καλή παρουσία στα πράγματα της πόλης είτε είναι εκλεγμένοι είτε όχι, θα δέσουν πολύ καλά το θεμέλιο της απελευθέρωσης της πόλης από πολιτικά κυκλώματα και συμφέροντα.

Άρα από την Δευτέρα το πρωί, αντιπολίτευση, αντιπολίτευση και φυσικά προτάσεις. Ο Αγώνας τους τώρα αρχίζει.

 

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Έφτασε στην βρύση αλλά … δεν ήπιε νερό

 

Δεν ξέρουμε τι έφταιξε, ή μάλλον ξέρουμε, αλλά δεν έχουμε φωτογραφίες, αυτό βέβαια είναι άλλη κουβέντα και ο Σάββας Μελισσόπουλος δεν έφτασε στην δεύτερη Κυριακή.

Ήταν άδικό για τον Σάββα Μελισσόπουλο να μην πάει στον δεύτερο γύρω και έτσι θα έχουμε στο τιμόνι το ίδιο ανακυκλώσιμο υλικό που αντί να αξιοποιηθεί θα πάει στην χωματερή ανακατεμένο με τα απορρίμματα.