Η πολυπολιτισμική Ξάνθη και τα «χαΐρια» της.

Ποιος νοιάζεται;

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο μικρό πάρκο της Μιχαήλ Καραολή όπου έχει καταντήσει το σταυροδρόμι της «πολυπολιτισμικότητας» και συνάθροισης κάθε καρυδιάς καρύδι στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την γειτονιά φαινόμενα ρύπανσης, λιποθυμιών και καυγάδων μεταξύ μεθυσμένων και «μαστουρωμένων» Αφγανών και Αθιγγάνων στο εν λόγω πάρκο, κατάντησε καθημερινότητα, χωρίς κανένας από τον Δήμο, την Νομαρχία και την Αστυνομία να κάνει κάτι.

Δυστυχώς για την Ξάνθη, αλλοιώνεται η εικόνα της και η φυσιογνωμία της.

Ποιο συγκεκριμένα  την Παρασκευή το μεσημέρι αθίγγανος ο οποίος λιποθύμησε από «πρέζα»,  αφού είχε προηγηθεί καυγάς με Αφγανούς «δια ασήμαντον αφορμήν και αφού προηγουμένως όλοι μαζί οι παριστάμενοι βρώμισαν τον τόπο» ήρθαν οι λιποθυμίες.

Κλήθηκε το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον λιπόθυμο αθίγγανο, αλλά αυτός αρνήθηκε και παράστησε απλά τον σουρωμένο αφού και αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό στο μικρό πάρκο της Μ. Καραολή.

Το ασθενοφόρο έφυγε άπραγο χωρίς να τον παραλάβει, χωρίς κάποιος να επιβαρυνθεί το κόστος μετακίνησης του, στερώντας τις υπηρεσίες του από κάποιο πιθανών σοβαρότερο επεισόδιο και κυρίως την επιπλέον καταπόνηση του υλικού και του προσωπικού.

Φαινόμενα αυτού του είδους θα έπρεπε να είχαν «τσεκαριστεί» από μία σώφρονα δημοτική αρχή και θα έπρεπε σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές και αστυνομικές αρχές να είχε λυθεί.

Δυστυχώς όμως, παρά την γκρίνια των περιοίκων και των επαγγελματιών της πλατείας, το φαινόμενο συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών, αλκοολικών και αλλόφυλων συνεχίζεται.

Το κακό είναι ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή θεωρεί φυσιολογική την εξέλιξη αυτή που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια και που έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται οι φιλήσυχοι πολίτες της Ξάνθης την ασφάλεια τους, μιας και οι γυναίκες κυρίως δέχονταιο προσβλητικές χειρονομίες από τους παρισταμένους, έναν πνεύμονα πρασίνου και γαλήνης στην καρδιά της πολύβουης Μ. Καραολή, όπου παρεμπιπτόντως φιλοξενεί και την πλάκα των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα της  Κύπρου.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς για την απερχόμενη δημοτική αρχή.