Το έμπρακτο ενδιαφέρων του για τους επαγγελματίες της Ξάνθης δείχνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης,  με την επίσκεψή του στην ΟΕΒΕ Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πασχάλης Λύρατζης δεν δείχνει το ενδιαφέρων του προεκλογικά για τους επαγγελματίες,  αφού τα πέντε χρόνια στην διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού της Ξάνθης, σε κάθε εκδήλωση που διοργάνωνε – και ήταν πολλές αυτές – λάμβανε πάντοτε υπ’ όψι του τους επαγγελματίες της Ξάνθης.

Επισκέφθηκε την Ομοσπονδία των Επαγγελματιών της Ξάνθης προκειμένου να ακούσει από το προεδρείο, καταγράψει τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του, με σκοπό να συμπληρωθούν στο πρόγραμμα της παράταξης που ναι μεν ξεδιπλώνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αυτό ολοκληρώνεται  και με την καταγραφή των θέσεων από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Την ΟΕΒΕ Ξάνθης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Πασχάλης Λύρατζης, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού “ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ” .
Η πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, κοινοποίησαν και τόνισαν τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, προσθέτοντας οτι θα πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός σε τοπικό επίπεδο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δημιουργώντας παράλληλα νέες εκδηλώσεις που θα δώσουν έναυσμα δυνητικά επαναλαμβανόμενου τουρισμού στην περιοχή. Επίσης, σημειώθηκε ότι θα πρέπει να δοθούν τονωτικές παρεμβάσεις σε κοινωνικές, αναπτυξιακές δομές που άπτονται στις αρμοδιότητες του Δήμου Ξάνθης. Ταυτόχρονα, η ΟΕΒΕ Ξάνθης, κατέθεσε προτάσεις οι οποίες είναι πάγιες θέσεις της, αναφορικά με την ανάπτυξη του Δήμου Ξάνθης, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη και το περιβάλλον.