Ακούγετε σαν ρομαντικός τίτλος μυθιστορήματος που ακούγετε ευχάριστα στα αυτιά μας. Ένας τίτλος που αν δεν είχε να κάνει με την σκληρή πραγματικότητα του Δροσερού και την προσπάθεια ενός συμπολίτη μας, του σεφ Στέλιου Αρσενίου ίσως και να ήταν ευχάριστος χρόνος, διαβάζοντας το ή βλέποντας του σε εύπεπτο σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης.

Δυστυχώς όμως,  ούτε ρομαντικό μυθιστόρημα είναι, ούτε ανάλαφρη κομεντί στην Ελληνική τηλεόραση. Είναι η προσπάθεια του Στέλιου Αρσενίου και της γνωστής φοιτήτριας της φιλοσοφικής από το Δρσερό, Αλήογλου Βισδάν του Γιουνκέρ  που πασχίζουν με λίγα μέσα να μάθουν γράμματα στα παιδιά του Δροσερού. Μία εθελοντική προσπάθεια που κλέβει χρόνο από τους ίδιους που  προσπαθούν να τον κάνουν χρήσιμο, εποικοδομητικό, χτισμένο στα θεμέλια της μάθησης, σε μία προσπάθεια να πάψουν να είναι υποχείρια της αμάθειας και φυσικά τον «αετονύχηδων» τοπικών πολιτικών παραγόντων.

Η Αλήογλου Βισδάν του Γιουνκέρ  και της Ζεϊνέπ ήταν το περισσότερο πολυσυζητημένο πρόσωπο των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων του 2018.

Τούτο διότι.

Αφήνοντας πίσω παραδοσιακούς τρόπους ζωής, ιδέες, αντιλήψεις, προκαταλήψεις, γράφοντας ιστορία με ολόχρυσα γράμματα, πέτυχε στη Φιλοσοφική του Παγκρήτιου Πανεπιστήμιου στο Ρέθυμνο, όντας η πρώτη επιτυχούσα όλων των εποχών από τον οικισμό των Ρομά του Δροσερού.

Το γεγονός πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας την συνεχάρη προσωπικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Δροσερό άλλαζε σελίδα, άλλαζε πρόσωπο, άλλαζε εποχή.

Ζει, κινείται, αναπνέει, κάνει όνειρα στον αστερισμό της Αλήογλου Βισδάν.

Διότι.

Μετά από μεταγραφή στη Φιλοσοφική του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου στη Κομοτηνή, η πρωτοετής φοιτήτρια, ίνδαλμα της μαθητιώσας νεολαίας του οικισμού, έγινε μια τεράστια αγκαλιά για όσα παιδιά της πρωτοβάθμιας προσέτρεξαν κοντά της για ενισχυτική διδασκαλία.

Κάτι που μέχρι τότε γίνονταν από τον πατέρα της, εκπαιδευτικό κ. Αλήογλου Γιουνκέρ.

Η Βισδάν πήρε τη σκυτάλη.

Διττή η αποστολή της με εθελοντισμό που μόνο απαρατήρητος δεν πρέπει να περάσει.

Φοιτήτρια στη Φιλοσοφική της Κομοτηνής, δασκάλα στο Δροσερό.

Η μεγαλύτερη ηλικιακά από τα 4 κορίτσια της οικογένειας.

Η οικογένεια διατηρεί φιλικές σχέσεις με το Στέλιο Αρσενίου από το 1998, όταν ο γνωστός μας σεφ, έγινε κουμπάρος σε οικογένεια στο διπλανό σπίτι.

Πάντρεψε στη Μουφτεία το μεγαλύτερο γιό του αείμνηστου παράλυτου επί 20 χρόνια Ιμπράμογλου Μουσταφά, τον Ιμπράμογλου Ερτζάν.

Συναντήσαμε τη Βισδάν με τους γονείς της στη παρουσίαση του Συνδυασμού του Γιάννη Παπαχρόνη ΄΄ ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας ΄΄ το βράδυ της Τετάρτης 8/5/2019 στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ.

Ο Στέλιος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του εν λόγω Συνδυασμού.

Τελικά στο πολυσυζητημένο Δροσερό γράφεται ιστορία.

Ιστορία εθελοντισμού, ανθρωπιάς, αγάπης, μεγαλοσύνης.

Από πολίτες του οικισμού που έταξαν εαυτούς και ετάχθησαν για ένα καλύτερο αύριο.