” Πρώτη φορά κατργήσαμε τις ανισότητες” με κυρίαρχο μήνυμα την κατάργηση της ανισότητας και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους του πολίτες. Μία ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που περιελάμβανε την κριτική του προς της ΝΔ και την διαχείρηση των δηλώσεων του Πολάκη, το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ αλλά και φυσικά την πρόταση μομφής του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του Παύλου Πολάκη.

Μία παράταξη της ελίτ αυτό είναι η ΝΔ σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που στόχο έχει να κατρακυλήσει την ελληνική κοινωνία στην μνημονιακή περίοδο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο όνομα των λίγων και της ολιγαρχίας σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την ισότητα των πολιτών στον τομέα της υγείας και όχι μόνο αλλά και των ίσων ευκαιριών.Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 110.000 Ρομά που ένιωσαν ίσοι πολίτες.Ταυτόχρονα τόνισε τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και την αξία της Θράκης για την Ελλάδα. Μία Ελλάδα ίση για όλους που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπερτονίζοντας φυσικά ο πρωθυπουργός αυτά που υλοποιήθηκαν επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ για την μουσουλμανική μειονότητα στην παιδεία.

Τέλος έκανε την ανασκόπηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο τεμέα της υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος, της οικονομίας, της ανεργίας, της πρόνοιας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλουμε την Ελλάδα της χρεοκοπίας και των διλημμάτων.

Με μία ομιλία που ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από τους ΄’Ελληνες να μην επιστρέψουν στο παλιό κατεστημένο και να προχωρήσουν στην επιλόγη των μεγάλων αξιών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

ΠΗΓΗ: ENA CHANEL