Το Πάσχα και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σταγόνα στον Ωκεανό. Αργεί η Ανάσταση;

 

Τι έκαναν οι συνδικαλιστές και οι δήμαρχοι;

 

Του Αλέξανδρου Παυλικιάνου

 

Όχι δεν ήρθε η Ανάσταση για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες στον εμπορικό κλάδο και τούτο το Πάσχα, λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Μίμης Μίλκογλου και … πώς  να έρθει άλλωστε;

Οι κυβερνόντες  έθαψαν την οικονομία ποιο βαθιά απ’ ότι οι σταυρωτές Τον Χριστό και μπορεί ο Χριστός να αναστήθηκε όπως κάθε χρόνο, όμως και φέτος η αγορά της Ξάνθης που περιορίστηκε μόνο στις λαμπάδες και το γιορτινό τραπέζι ακόμη περιμένει την Ανάσταση. Ως πότε;

Δυστυχώς οι «Σταυρωτές» της οικονομίας και της ικμάδας του τόπου,  φρόντισαν για το δικό τους καλό, να θάψουν πολύ βαθιά την οικονομία της Χώρας και κατ επέκταση και της Ξάνθης και σίγουρα δεν φτάνει μία Πασχαλινή Ανάσταση για να … αναστηθούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της Ξάνθης, της πάλαι ποτέ,   ραχοκοκαλιάς της οικονομίας.

Οι «Σταυρωτές» της οικονομίας φρόντισαν να φάνε το γύρω γύρω της ραχοκοκαλιάς μαζί με τα παϊδάκια και άφησαν τα κόκκαλα στους μικρομεσαίους και το κακό είναι ότι οι ίδιοι,  συνεπικουρούμενοι από τους μεγαλοσυνδικαλιστές της «Ελεύθερης αγοράς»,  συμπορευόμενοι χέρι με χέρι με τους πολιτικούς,  ζητούν και σε αυτές τις εκλογές, να παραμείνουν στο τιμόνι τις οικονομίας.

Τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της «ελεύθερης – πολιορκημένης – οικονομίας» πιασμένοι χέρι χέρι με τους πολιτικούς,  αντί κάθε χρόνο από λίγο λίγο να σηκώνουν την ταφόπλακα της οικονομίας,  για κάποιον περίεργο λόγο,  όχι μόνο δεν την σηκώνουν αλλά προσθέτουν βάρη.

Απέτυχαν οι πολιτικοί με την οικονομία αλλά κανένα τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο δεν πίεσε όσο έπρεπε την κυβέρνηση των σαλτιμπάγκων για το γενικό καλό,  ίσως γιατί,  τα κλαδικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνταν.

Ο μικρομεσαίος δυστυχώς,  κρατά το σταυρό του μαρτυρίου μόνος του.

Τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των μικρομεσαίων,  χωρίς μέλη ή μέλη που η απογοήτευση τους κάνει να μην συμμετέχουν στις προσπάθειες ανάτασης – όχι αναγκαστικά απεργίας – σε συνδυασμό με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις,  θα μπορούσαν ίσως να τονώσουν την τοπική οικονομία αλλά η απογοήτευση βαραίνει τις πλάτες όλων.

Δυστυχώς όμως αιτία για το «κακό» είναι οι κουρασμένοι επαγγελματίες απογοητευμένοι, τους έχει κυριεύσει η απόγνωση και το θολό του αύριο,  σε συνδυασμό με ανίκανες δημοτικές αρχές,  αφήνουν τον τόπο και την τοπική οικονομία να χειμάζει.

Παρόλα αυτά νυν και εκ νέου  υποψήφιοι δήμαρχοι της Ξάνθης, του Τοπείρου, των Αβδήρων που επί πέντε χρόνια άφησαν τον τόπο στο έλεος των οικονομικών σαλτιμπάγκων της κυβέρνησης, ζητούν και πάλι την ψήφο των επαγγελματιών.

Η συνταγή και τα πρόσωπα ίδια. Μπορεί να αλλάξει κάτι;