Σήμερα θα μας απασχολήσουν οι μέλισσες.
Όχι επειδή κάνουν μέλι που βάζουμε στο νουγκά, τα μελομακάρονα, τους λουκουμάδες, τα παστελάκια, τα ντόνατς και άλλα γλυκά.
Όχι γιατί απλώνουμε τα δάχτυλά μας στο βάζο που το διατηρούμε. Κάποιοι μάλιστα δεν απλώνουν μόνο τα δάχτυλα. Τρώνε όλο το βάζο αφήνοντας τους άλλους…αμανάτι να ψάχνονται.
Όχι γιατί θέλουμε να ζούμε κατά καιρούς το μήνα του μέλιτος με καινούριους έρωτες, αγάπες, κατακτήσεις.
Όχι γιατί απο γκάλοπ, σφυγμομετρήσεις της μελισσοκομικής κοινής γνώμης, έρευνες, εννέα στις δέκα μέλισσες ακούνε καθημερινά τη Φωτεινή Βελεσιώτου να ερμηνεύει τις ΄΄ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΄΄ σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Γιώργου Καζαντζή.
Αλλά, αλλά, αλλά, διότι παραμονές εκλογών, π.χ. μέρες που ζούμε όλες οι μέλισσες που θέλουν να φτάσουν στην κορυφή, να περιβληθούν τίτλους, τιμές, αξιώματα, έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν τη μεταπτυχιακή, τη διδακτορική τους εργασία.
Μάλιστα. Καλά το διαβάσατε. Αυτά τα έντομα με τη σαφέστατη ιεράρχηση που ζουν μέσα σε μεγάλες οικογένειες, στις κυψέλες, με μια βασίλισσα να μεριμνά για τον πολλαπλασιασμό της οικογένειας εναποθέτοντας καθημερινά 1500 αυγά συνεχόμενα απο 2 έως 5 έτη, με τους κηφήνες, τις εργάτριες, τη μέριμνα για τα πάντα όλα, έρχονται στην Ελλάδα.
Για να δουν απο κοντά, να μελετήσουν, να διδαχτούν για τη δομή, την οργάνωση, την τάξη, την αλληλοκάλυψη όλων όσων συνθέτουν τους Συνδιασμούς.
Συγκρότηση που ζηλεύουν οι καλύτεροι στρατοί του κόσμου.
Τομείς μέριμνας, ευθύνης.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας.
Υπεύθυνοι περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού, διερεύνησης, σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης.
Υπεύθυνοι γραφείων, εγκαταστάσεων.
Αρμόδιοι για τους ετεροδημότες, τη μετακίνησή τους, την παραμονή τους ενίοτε.
Τα καλά τα χρόνια ερχόμασταν απο τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τις Η.Π.Α. αεροπορικώς και εντελώς δωρεάν. Κοινώς ΤΖΑΜΠΑ. Έρχονταν στη μνήμη μας ο ΤΖΑΜΠΑΤΖΟΥΜΠΑΣ. Αείμνηστος, αεικίνητος. Είχε στα παπούτσια τις χαμηλότερες τιμές. Όσοι είναι μιας κάποιας ηλικίας τον ενθυμούνται, σίγουρα.
Τώρα μάλλον θα μας δώσουν τα παπούτσια μας στο…χέρι οι δανειστές μας.
Ας είναι.
Πάμε στις μέλισσες.
ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ επιστρέφουν στις πατρίδες τους με θέσεις επίζηλες.
Στελεχώνουν τις κυψέλες στην πληροφορική, την τεχνολογία, τη διαστημική έρευνα, τον… σαϊτοπόλεμο, τις… μπαλωθιές, τις…κουτσουκέλες.
Το δια ταύτα, πανόμοιο με τον ΤΑΦΤΑ. Το σκληρό, πυκνό, μεσαίου βάρους ύφασμα με ελαφρά μεταλλική γυαλιστερή υφή και ευδιάκριτες αλλά λεπτές, κάθετες, ριπ πτυχώσεις.
Αν, λέω αν, είχαμε για κάποιο σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα τη συγκρότηση που έχουμε προεκλογικά, θα γράφαμε και θα λέγαμε τώρα μονάχα για μεγαλεία.
Καλό αγώνα, καλή επιτυχία σε υποψήφιους και μη.
Στέλιος  Αρσενίου