Πασχάλης Λύρατζης: Έτσι θέλουμε την Παλιά Πόλη της Ξάνθης

 

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, ένα ακατέργαστο διαμάντι από όλους τους δημάρχους που πέρασαν τα τελευταία 15 χρόνια, στον στόχο του προγράμματος του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη.

Ενός υποψηφίου δημάρχου που δεν διαθέτει «μπάτζετ», πολιτικές στηρίξεις ούτε έχει δημιουργήσει «υποχρεώσεις» στο Δροσερό και τα Κιμέρια.

Το μόνο του όπλο είναι η επιθυμία των Ξανθιωτών να δούνε να αλλάζει κάτι επιτέλους στην πόλη.

Να στελεχώσουν το δημοτικό συμβούλιο παιδιά που ξέρουν πώς βγαίνει το μεροκάματο και τι σημαίνει να στηρίζουν την οικογένεια τους και την οικογένεια του διπλανού.

Μέσα από τις αδρές γραμμές του προγράμματός του για την Παλιά Πόλη – οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν μπούνε και οι τελευταίες πινελιές του προγράμματος και υπολογισθεί και το τελευταίο ευρώ που θα χρειαστεί – για να αλλάξει η πόλη, φαίνεται ξεκάθαρα πώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που κατεβαίνει για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης και όχι με τις ανίερες συμμαχίες που χρησιμοποιούν οι άλλοι συνυποψήφιοι του με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών και μετά να τους ξεχάσουν όπως έκαναν τόσα και τόσα χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσουμε την συνέντευξη της κυρίας Δερμεντζοπούλου Αθηνάς, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, η οποία έχει αναλάβει να καταρτίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης της Σταυρούπολης όπου η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Π. Λύρατζη φιλοδοξεί να την κάνει το κέντρο επισκεψιμότητας ολοκλήρου του νομού, της ΑΜΘ και των Βορείων γειτόνων μας.

Μία πρόγευση. Σε στενή συνεργασία με το ΔΣΣ αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, επίσης των δημοτικών κτιρίων, προβολή και αξιοποίηση του φυσικού κάλους της ορεινής Σταυρούπολης, που είναι το διαβατήριο για μία δημοτική αρχή – αν φυσικά το θέλει – για την ανάπτυξη όχι μόνο του δήμου της Ξάνθης, αλλά ολοκλήρου του νομού.

Σε αναμονή της συνέντευξης της κυρίας Δερμεντζοπούλου εδώ στην Xanthi Times.gr και στο Αγορά … Ζω … Ξάνθη.

Αναφέρει ποιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση του ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης στην σελίδα της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ στο facebook:

Κάνουμε την Παλιά πόλη της Ξάνθης Co-Working Space!

Το μεγάλο μου σχέδιο για την Παλιά πόλη της Ξάνθης είναι η ριζική της ”μετάλλαξη” τα επόμενα 8 χρόνια. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο Co-Working Space της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας κίνητρα εγκατάστασης νέων Start Up εταιριών (με προτεραιότητα στις δράσεις πολιτισμού- τέχνης κλπ) σε χώρους CoLabs που θα δημιουργήσουμε σε όλα τα ανεκμετάλλευτα δημοτικά κτίρια του παραδοσιακού μας οικισμού.
Έτσι θα φτιάξουμε ένα τεχνολογικό κύτταρο το οποίο θα διασυνδέουμε με το ΔΠΘ και θα κάνουμε την Παλιά Πόλη της Ξάνθης έδρα των μεγαλύτερων και ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων Start Up της Ελλάδας.

Πασχάλης Λύρατζης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης