Οδυσσέας Βουρβουκέλης: Θα συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια

 

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Με αίσθημα ευθύνης, αγάπης και διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου, θέλω να σας ανακοινώσω την απόφαση μου να στηρίξω τον Χριστόδουλο Τοψίδη και να συμπορευθώ με τον συνδυασμό του «Περιφερειακή Σύνθεση» στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές του 2019.

Καθώς βρισκόμαστε σε έναν κυκεώνα κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών, γνωρίζω πως η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, έχουν όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το στοίχημα της ευημερίας και της ανάπτυξης, βγάζοντας μας από το τέλμα που βρισκόμαστε και τοποθετώντας μας εκεί που πραγματικά αξίζουμε.

Πατώντας γερά στα πόδια μας και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την
εμπειρία μας, πιστεύω πως το κοινό μας όραμα θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Στην «Περιφερειακή Σύνθεση» πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα λόγια και να ξεκινήσει η πραγματική δουλειά.

Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Με αυτήν την δήλωση του ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, επιχειρηματίας της Ξάνθης, επιστήμονας, άνθρωπος της δουλειάς και της προσφοράς, ανακοίνωσε την συμμετοχή του στα κοινά στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Στην συνέντευξη – συζήτηση της XanthiTimes.gr με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης, «βγαίνει» ξεκάθαρα η πρόθεση του να στηρίξει τον τόπο του αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο του στα κοινά.

XanthiTimes.gr: Κύριε Βουρβουκέλη είναι γνωστό ότι σας έγιναν προτάσεις συνεργασίας και από άλλες παρατάξεις. Εσείς επιλέξατε να πορευτείτε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Γιατί;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι τα πολιτικά σχήματα σε δήμους του νομού Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μου πρότειναν την συμμετοχή μου στον κοινό αγώνα, με τιμούν και νοιώθω μεγαλύτερη την επιθυμία να συμμετάσχω στο πολιτικό γίγνεσθαι. Όμως, πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης, με την δική μας στήριξη, θα καταφέρει να δώσει την περιφερειακότητα που λείπει από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα στηρίξει το επιχειρείν στην περιφέρεια μας για να δημιουργηθούν δουλειές και δουλειές σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει μείωση της ανεργίας και κοινωνική γαλήνη. Κατέβηκα μαζί του στον πολιτικό στίβο γιατί η παράταξη του έχει το στίγμα της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης παράταξης. Παρότι προέρχεται από τον δεξιό χώρο, δεν δίστασε να κατέβει ανεξάρτητος, για το καλό του τόπου, έξω από τον κομματικό μανδύα. Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που αποφάσισα να συμμετάσχω στην παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη. Η πρόταση που δέχτηκα από τον Χριστόδουλο Τοψίδη έχει σαν αφετηρία και στόχο το κοινό καλό.

Xanthi Times.gr: Που «Πονάει» η Ξάνθη και πώς μπορεί ένας Περιφερειακός Σύμβουλος να την στηρίξει

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ: Η Ξάνθη όπως και οι περισσότεροι νομοί της Περιφέρειας μας υστερούν στον μακροχρόνιο σχεδιασμό και τις άμεσες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Η δράση μου μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει δύο στόχους. Εισηγήσεις για επίλυση των καθημερινών προβλημάτων όπως οι υποδομές, η σύνδεση μεταξύ τους και κυρίως η συντήρηση αυτών. Παράλληλα όμως τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μακροπρόθεσμων σχεδιασμών σε υποδομές, ποιο εντατική παρουσία της Περιφέρειας στα κέντρα αποφάσεων και χρηματοδοτήσεων. Η Περιφέρεια μας είναι η ποιο φτωχή από όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Άρα χρειάζεται χρηματοδότηση και λογική χρησιμοποίηση των οικονομικών πόρων.

Xanthi Times.gr: Πώς αντιλαμβάνεται ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης την αγροτική ανάπτυξη της Ξάνθης και κατ επέκταση της Περιφέρειας.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ: Οι οικογενειακή μας επιχείρηση ασχολείται με αυτό το αντικείμενο ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή την παραγωγή ενός αγροτικού προϊόντος, την τυποποίηση, συσκευασία και πώληση. Άρα υπάρχει συσσωρευμένη γνώση σε αυτόν τον τομέα θα έλεγα, κάθετη, από το πρώτο στάδιο έως και το τελευταίο. Να πάμε στο πρώτο στάδιο την παραγωγή. Τα όποια προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης διαχειρίζεται η Περιφέρεια αυτά θα πρέπει να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και όταν φτάνει στα όργανα της Περιφέρειας για να τα εγκρίνει αυτά θα πρέπει να γίνονται άμεσα. Η παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν σαν στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής. Στην μείωση του κόστους παραγωγής υπάγεται και η παρέμβαση της περιφέρειας όπου θα πρέπει να τελειώσει τους αναδασμούς και έργα υποδομών για να αποφεύγεται η υφαλμύρωση των υδάτων. Εκμετάλλευση της γεωθερμίας και έρευνα των αναγκών σε παραγόμενα είδη που ζητά η αγορά. Άρα θα πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία των παραγωγών στις εκθέσεις και την παρουσία των παραγόμενων ειδών στην Ξάνθη και κατ επέκταση στην Περιφέρεια.

Xanthi Times.gr: Πέντε νομοί πέντε διαφορετικές αγροτικές αναπτυξιακές πολιτικές;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ: Όχι ενίσχυση της τοπικής παραγωγής. Αν η Δράμα βγάζει κάτι που δεν υπάρχει στους άλλους νομούς θα πρέπει να ενισχυθεί αυτός ο τόπος. Το ίσιο στην Ξάνθη. Μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να φέρνει στην Περιφέρεια την πραγματική εικόνα της οικονομίας και της ανάπτυξης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που συμμετέχω σε αυτόν τον συνδυασμό. Πιστεύω ότι ο Χριστόδουλς Τοψίδης θα δώσει προτεραιότητες σε αυτά που οι προκάτοχοι του δεν έδιναν σημασία και εκεί είναι η διαφορά. Πρέπει να κάνουμε την Περιφέρεια επισκέψιμη όλες τις εποχές του χρόνου. Ο Θεός προίκισε την περιοχή μας με την θάλασσα, βουνά κάμπους με την κατάλληλη στήριξη και πολιτική βούληση μπορούν όλα να γίνουν. Πρέπει Περιφέρεια και πολίτες να πιαστούν χέρι – χέρι να συνθέσουν , να στηρίξουν και να παράξουν.

Xanthi Times.gr: Μιλήσατε για υποδομές.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ: Ακριβώς. Η Περιφέρεια διαθέτει την Εγνατία, σε λίγο καιρό την σιδηροδρομική Εγνατία, λιμάνια, θάλασσα, βουνά, κάμπους, ορυκτά, πολιτισμό. Γιατί να στερείτε ανάπτυξης; Πολιτική βούληση θέλει, σήκωμα των μανικιών και δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Αυτός είναι ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης με τις ξεκάθαρες απόψεις και θέσης κυρίως όμως, όρεξη για δουλειά. Ψηφίστε τον.